Võta kaks-kolm õisikut, pane kannu või suurde klaasi ja kalla vett nii palju peale, et õied oleks kaetud. Tõsta ööseks külmikusse ja hommikuks on sul eriti mõnusa sirelimaitsega vesi. Kui väga kiire on, piisab ka kahest tunnist leotamisest, aga siis jääb maitse muidugi kahvatum.

Järgmisel hommikul või vahetult enne külaliste saabumist pigista mahl välja 7-10 sidrunist, kokku võiks seda olla umbes 300 ml. Võid kasutada muidugi ka sidrunimahla.

Keeda siirup: kuumuta pannil 200 g suhkrut ja 230 ml veega, sega pidevalt, kuni suhkur on sulanud. Tõsta tulelt ja jahuta.

Lõika sidrun viiludeks, kalla suurde kannu siirup, sidrunimahl, öö läbi külmas olnud sirelivesi koos õisikutega, täida kann veega või mulliveega ning sega väga hoolega läbi. Serveerimisel lisa klaasidesse kindlasti ka jääkuubikuid.