2. Kartulid
Kartulid on igal kujul ülimalt maitsvad ja neid on väga mugav suure portsuna varem valmis keeta, et järgmisel päeval uuesti soojendada või üle praadida. Aga ka kartulid on C-vitamiinirikkad ning nende uuesti üles soojendamise käigus väheneb selle väärtusliku vitamiini hulk märkimisväärselt.

3. Munad
Õnneks maitseb keedetud või praetud muna ka külmana väga hästi, aga paljudele meeldib siiski neidki soojendada. Kuigi ühest küljest on see ju õige — kehal on sooja toitu lihtsam omastada, on muna selline toiduaine, millest saad kõige paremini kõik vajalikud ained kätte siis, kui ta on kas värskelt küpsetatud või jahtunud. Keedumuna üles soojendamine õnneks väga levinud praktika ei ole ja see pole tõesti eriti mõistlik, sest mikrolaineahjus kuumutamine paneb selle lihtsalt plahvatama, aga ka ahjus või pannil soojendamine vähendab näiteks silmi kaitsvate antioksüdantide nagu luteiin ja zeaksatiin hulka oluliselt.

4. Taimeõli
Taimeõlid on muidu vägagi tervisesõbralikud, aga kui neid korduvalt kuumutada ja uuesti maha jahutada, võivad neis tekkida keemilised ühendid, mis tekitavad kehas põletikke. Sama tegelikult kehtib ka või kohta. Nii et väga mõistlik on kasutatud rasvaine pannilt lihtsalt minema visata ning iga kord praadimiseks uus võtta.

5. Kala
Tuunikala ja lõhet soovitatakse inimestele, kellel on vitamiini B6 defitsiit ja/või aneemia, tähelepanuhäired või kõõm, ekseem või psoriaas. Aga B6, nagu teisedki B-grupi vitamiinid, kuumutamist ei talu, seega püüa hoiduda kalade mitmekordsest soojendamisest, ütleb toitumisnõustaja Abigail Philips.

6. Nitritirikkad köögiviljad
Seller, peet, porgandid ja rohelised lehtköögivilad sisaldavad nitriteid, mis on meie kehale ühteaegu head ja halvad. Neid kõrgel kuumusel korduvalt töödeldes võivad köögiviljades hoopis kartsinogeenid tekkida. Kõige parem on neid süüa toorelt või ainult korra kergelt läbi küpsetatult.