13.03.2025, 19:14
Kuus toitu, mille toiteväärtus uuesti üles soojendamisega märkimisväärselt langeb
(15)Kui nälg kallal, on kõige lihtsam tõmmata külmiku uks lahti ja pista mikrolaineahju eilse õhtusöögi ülejäägid. Isu saab uuesti üles soojendatud söögiga küll rahuldatud, aga toitaineid saab keha sel moel paraku oluliselt vähem. Eriti palju kaotavad taaskuumutamisega oma väärtust just need kuus toiduainet.

FOTO:
1. Brokoli
Köögiviljad, mis sisaldavad vesilahustuvaid vitamiine (nt C- ja B vitamiini), kaotavad kuumtöötluse käigus oma toiteväärtust, hoiatab toitumisnõustaja Serena Poon Huffington Postis. Brokoli on just selline — ühes peotäies brokolis on 132 mg C-vitamiini. Samuti on brokolis ohtralt B-grupi vitamiine, mis samuti kuumtöötlust ei talu. Aine, mis korduva kuumutamise käigus kõige rohkem kannatada saab, on folaat — B-grupi vitamiin (B9), mis koos vitamiin B12-ga on vajalik nukleiinhapete ja aminohapete tootmiseks, valkude, rasvade ja süsivesikute normaalseks ainevahetuseks, rakkude taastootmiseks ja kahjustuste ennetamiseks.
Oled juba tellija?