Söö julgelt kodumaiseid vitamiinipomme: nõges pista supi sisse, kuusevõrseid lisa pastale ja nurmenukulehed sobivad salatiks iga roa kõrvale
(3)Kui peenral tärkavad esimesed laugulised, õuenurgast leiab raudset nõgest ja haraliste lehtedega naaditittesid, läheb minul küll suu vesiseks. Igalt poolt vaatab vastu kevadine värskus. Aasadelt saab korjata nurmenukku, mille lehed on pungil C-vitamiinist, ning vanaema õunapuu all hakkab laiutama karulauk. Metsast võid seda korjata enese tarbeks ja ega seda ülemäära palju ju kulu. Peaasi, et mõned värsked pestod purki saaks ja karbike sügavkülma ka panna.
Meie kevadises menüüs on järgmised värsked hõrgutised: pastaroog krevettide, koorese sidrunikastme ja kuusevõrsetega, rukkikamas paneeritud räimed kartulite ja karulaugupestoga, vaagnasalat kanafilee ja umbrohuvinegretiga ja rauarohke nõgesesupp ürdiste kanaklimpide ja munaga. Lisaks soovitused värske kraami korjamiseks ja palju ideid toidus kasutamiseks.