12.05.2021, 17:45
Geniaalne nipp: kuidas grillida endale maitsev ja mahlane kalatükk niimoodi, et pärast ei pea tund aega grilli koristamisele kulutama
Fooliumit pole vaja!
Kala grillimine võib olla üpris tüütu mitmel põhjusel: õrn liha kipub väga kiiresti üle küpsema, kala on väga pehme ja laguneb kiiresti ning pärast on grilli üsna tüütu kalajäänustest puhtaks saada. Aga kui võtad appi ühe suure sidruni, saad kaks muret korraga lahendatud!
FOTO:
Tee nii: viiluta sidrun, lao viilud tiheda kihina grillile, aseta nende peale maitsestatud kalatükk ning lase sellel rahulikult küpseda endale sobiva küpsusastmeni.
Selline teguviis on mitmekordselt kasulik ja nutikas: kala saab meeldiva tsitrusenoodi külge, see jääb mahlane ja mõnus ning mis peamine — ei kleepu grillresti külge kinni! Seda nõksu saad kasutada väga erinevate värskete kalade grillimiseks ja valesti seda teha ei olegi võimalik.