Vaja läheb:

500g hakkliha
1 keskmine sibul
paar sellerivart
1 suurem porgand
2 spl tomatipastat
1 purk purustatud tomateid
200 ml puljongit
pisut rõõska koort
rigatoni pastat
mozzarellat (või juustupulki)

Prae hakkliha pruuniks, maitsesta. Tõsta pannilt ja vala samale pannile köögiviljad. Hauta poolpehmeks, seejärel sega hulka hakkliha, tomatipasta, purustatud tomatid, puljong ja koor. Maitsesta ja lase 20 minutit podiseda.

Keeda rigatoni peaaegu al-denteks (pigem vähem kui rohkem), kurna ja lao pastapulgad panni püstiselt. Pista mozzarellatükid või juustupulgad torukestesse. Kui juustu jätkub, võid kõik täis toppida, aga ei pea. Jäta osa juustust piruka peale panemiseks. Kata pasta pealt tomati-hakklihakastmega, kõige viimaks laota peale mozzarellaviilud ja soovi korral parmesan.

Küpseta 30-40 minutit, kuni juust mõnusalt sulama hakkab ja kergelt pruunistub. Võta ahjust ja lase enne serveerimist 10 minutit settida, et pirukas koos püsiks. Kui kastet jäi alles, lisa serveerimisel seda taldrikule.