Dave Bentoni ema hautatud aedoad jahubanaaniga

Vaja läheb:

2 purki punaseid aedube (kidney -ube)
1 keskmise suurusega sibul
2 küüslauguküünt
pool paprikat
4 seasaba, peekonitükid, vorstitükid
1 jahubanaan — kollased on head keetmiseks ja tumedad praadimiseks ja friteerimiseks
Riis
Vürtsideks: paprikapulber, sool ja pipar, 2 spl sojakastet, 2 spl ketšupit, natuke muskaatpähklit ja tl suhkrut

  • Lõika seasabad 2-3 tükiks ja keeda soola ning puljongikuubikuga maitsestatud vees kuni kaks tundi, kuni liha on pehme.
  • Vala hautamispoti põhja õli. Lisa hakitud sibulad ja küüslauk ning lase pisut küpseda, aga ära kõrbema lase.
  • Haki peekonitükid ja lisa pannile. Sega, kuni need lähevad krõbedaks. Lisa kaks purki ube ja üks purgitäis kuuma vett.
  • Lisa vürtsid ja maitse järgi suhkrut.
  • Keeda 3 minutit.
  • Lisa seasaba ja vorstitükid ja lase pakseneda.
  • Kui toit on liiga soolane, lisa suhkrut.
  • Lase 5 minutit veel podiseda, kuni toit on valmis.
  • Kõrvale keeda riis ja serveeri jahubanaan.