06.05.2021, 10:10
Aruba maitsed: Dave Bentoni ema legendaarne oahautis toob lauljale alati lapsepõlve meelde
(1)Väga põnev retsept!
Saabuva emadepäeva puhul meenutab Dave Benton oma lapsepõlve maitseid kodusaarelt Arubalt. Armastatud laulja ema oli väga traditsiooniline kokk. “Kui on kitsas käes ja vanematel on vaja toita seitse last, hindad kõike, mida nad lauale panevad. Kõik maitses hästi!” räägib ta ja lisab, et ta polnud lapsena valiv ja sõi kõike — kurke, kalu ja isegi iguaane. Küll aga erines tema kodusaarel Arubal traditsiooniline toit Eesti traditsioonilisest toidust väga.
FOTO:
Dave`i lapsepõlves söödi palju mereande, hautatud juurvilju liha ja vürtsidega. Oma ema retseptivaramust mäletabki ta peamiselt hautiseid ning mehe lemmikuks on eluaeg olnud hautatud punased aedoad soolatud seasaba, Saksa vorstide, pruuni riisi ja jahubanaaniga. Seda rooga valmistab mees nüüd oma perele.
Dave Bentoni ema hautatud aedoad jahubanaaniga
Vaja läheb:
2 purki punaseid aedube (kidney -ube)
1 keskmise suurusega sibul
2 küüslauguküünt
pool paprikat
4 seasaba, peekonitükid, vorstitükid
1 jahubanaan — kollased on head keetmiseks ja tumedad praadimiseks ja friteerimiseks
Riis
Vürtsideks: paprikapulber, sool ja pipar, 2 spl sojakastet, 2 spl ketšupit, natuke muskaatpähklit ja tl suhkrut
- Lõika seasabad 2-3 tükiks ja keeda soola ning puljongikuubikuga maitsestatud vees kuni kaks tundi, kuni liha on pehme.
- Vala hautamispoti põhja õli. Lisa hakitud sibulad ja küüslauk ning lase pisut küpseda, aga ära kõrbema lase.
- Haki peekonitükid ja lisa pannile. Sega, kuni need lähevad krõbedaks. Lisa kaks purki ube ja üks purgitäis kuuma vett.
- Lisa vürtsid ja maitse järgi suhkrut.
- Keeda 3 minutit.
- Lisa seasaba ja vorstitükid ja lase pakseneda.
- Kui toit on liiga soolane, lisa suhkrut.
- Lase 5 minutit veel podiseda, kuni toit on valmis.
- Kõrvale keeda riis ja serveeri jahubanaan.