Tootesarjas „Sööme targalt!“ on optimeeritud ka toodete valgu-, rasva- ja küllastunud rasvhapete sisaldus. Lisaks suurele kiudainete sisaldusele leiab uute toodete hulgast ka valgurikkaid tooteid, mis sarnaselt kiudainerikastele toitudele sööja kõhu kauem täis hoiavad. Pakkumaks taljesõbralikumaid valikuid, leiab uuest tootesarjast vähese rasvasisaldusega ja vähese küllastunud rasvhapete sisaldusega valmistoite, kus on vähendatud õli ja muude toidurasvade sisaldust. Lisaks on tootesarja kuuluvad salatid rikkaliku mikrotoitainete sisaldusega, olles olulisteks raua-, magneesiumi-, kaltsiumi- ja tsingiallikateks. Muuseas, magusasõbrad võivad rõõmustada, sest uut tootesarja on tulevikus plaanis täiendada ka tervislikemate, vähese suhkrusisaldusega magustoitudega!

Ühe uuendusena on tootesarja toodetel välja toodud ka nendes sisalduvate köögi- ja puuviljaportsjonite üldarv. Riiklike toitumissoovituste järgi soovitatakse iga päev tarbida vähemalt viis portsjonit puu- ja köögivilja. Nüüd on päevaste portsjonite arvestamine tehtud eriti lihtsaks, sest Coop Kokkade „Sööme targalt!“ toodetel on otse pakendilt võimalik lugeda, mitu portsjonit puu- ja/või köögivilja konkreetne valmistoit sisaldab.

Samuti on tootesarjas üle kontrollitud soolasisaldus, vältimaks soola liigtarbimist. Tooteretseptide koostamisel jälgiti, et uute valmistoitude soolasisaldus jääks alla 1 grammi 100 grammi kohta.

Uuest tootesarjast leiab ka tooteid, mis sobivad inimestele, kes eelistavad taimseid valikuid või järgivad laktoosi- või nisuvaba dieeti. Inimeste toitumiseelistused on mõistagi erinevad ja seetõttu pakub uus tootesari võimalust nautida täisväärtuslikku toitu ka juhul, kui järgitakse eridieeti. Eridieetidele vastavad tooted leiab tootesarjast „Sööme targalt!“ üles vastava märgise (nt „Vegan“) või pakendile märgitud täiendava info abil (nt „Toode on laktoosivaba“).

Milliseid valmistoite tootesari „Sööme targalt!“ pakub?

Coopi kauplustesse üle Eesti ja eCoopi on värskelt jõudnud järgmised hõrgud valmistoidud.
• Lillkapsariis, mida võib tarbida lisandina koos meelepärase kastmega
• Kanasalat kreeka jogurtiga
• Punase riisi salat
• Täisterapasta kana ja köögiviljadega
• Hapukapsa-peedisalat
• Kirju tatraroog
• Kerge kanapada

Jaga
Kommentaarid