Aasta lemmikvilja valimisel hindab lisaks rahvale vilju ka auväärne žürii, kuhu kuuluvad toidublogija Mari-Liis Ilover, toitumisterapeut Külli Holsting ja treener Mihkel Vabrit. Žüriiliikmed jagavad konkursi raames oma lemmikretsepte ning soovitusi, kuidas kevadel rohkem liikuda ja paremini toituda.

Spinati-fetajuustupirukas
10 lõiku

Täidis:

1 pakk (300 g) Härmavilja külmutatud hakitud spinati portsjoneid

2 keskmist muna

2 dl 35% koort

3 sl riivjuustu

150 g fetajuustu

Põhi:

2,5 dl täisteraspeltajahu

0,5 tl soola

2 sl riivjuustu

100 g võid

2–3 sl külma vett

Valmistamine

Põhja tegemiseks sega omavahel jahu, sool ja riivjuust. Haki sisse külm või ja pudista segu näppude vahel või haki pika noaga puruseks. Lisa külm vesi ja suru tainaks. Seda on mugav teha ka köögikombainis: haki lõiketeradega jahu, sool ja või koos riivjuustuga teraliseks, lisa vett ning töötle tainaks. Vajuta tainapall lapikuks, keera toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

Täidise tegemiseks sulata spinatiportsjonid sõelal, nii et sulav vedelik saaks alt välja valguda. Kui spinat on sulanud, vajuta ta käte vahel tugevalt veelgi kuivemaks. Klopi munad lahti, lisa koor, sega läbi. Lisa riivjuust ja kuivemaks pigistatud spinat ning sega.

Pane ahi 200 kraadi peale soojenema. Võta tainas kapist välja, lase hetk toasoojas pehmeneda ja rulli siis kahe küpsetuspaberilehe vahel õhukeseks ringiks. Määri 23–24 cm läbimõõduga lahtikäiv pirukavorm seest võiga kokku. Tõsta küpsetuspaberi abil tainaring vormi, vajuta kenasti vastu põhja ja servi ning tasanda servad. Vala täidis põhjale. Pudista peale fetajuust. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes pool tundi, kuni juust hakkab kuldseks muutuma ja täidis on hüübinud. Lase enne söömist toatemperatuurini jahtuda ja taheneda. Kõrvale sobib hästi värske salat rukolast ja poolitatud kirsstomatitest.

Ära unusta anda oma häält aasta lemmikvilja valimisel kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse igal nädalal välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!

Jaga
Kommentaarid