Kopli salapärases ja boheemlaslikus roheluses peidab end pagarikoda nimega Karjase Sai, kus erinevatest tainastest kerkivad uskumatult keerukad ja maitsvad kondiitritooted. Nüüd on aga Karjase Saia kondiitrid avardanud oma repertuaari ka Itaalia stiilis ja asunud tööle pitsameistritena. Kui õige tainas on hea pitsa saladus, siis kas on üldse paremat tainavalmistajat kui Karjase Pizzeria?

Juba aegade algusest on kimbutanud hea isuga inimesi ütlus „mis meeldib suule, ei meeldi kehale”. IDU restoran on tõeline pioneer selles mõttes, et kõikidele toitudele on lisatud juurde eines sisalduvad kalorid, et teaksid täpselt, kui palju ja mida sa sööd. Lisaks sellele on nende toidud iduaalsed variatsioonide ja leidlikkuse osas, kuidas väheste kaloritega tervislikku ja maitsvat kõhutäit pakkuda.

Juba mitmeid aastaid Kadrioru ajaloolist ja kaunist atmosfääri koduse Itaalia köögiga rikastanud restoran SALT on tulnud välja enda versiooniga tänavatoidust. See on küllaltki ainulaadne võimalus kogeda tänavatoitu, mis ei spetsialiseeru burgeritele ja friikatele, vaid hoopis Aasia köögi roogadele, tuues need siiski lihtsal ja väga ainulaadsel kujul sinuni.

Liida kiirtoidu maitsvus, kübeke tähelepanu, aeg ja hool ning saadki kätte OKO Haabneeme Resto suurima saladuse, kuidas muuta iga eine erakordseks. Ja tõepoolest, OKO burgerid, pitsad ja salatid on loodud aeglaseks nautimiseks, justkui oleksid oma einega kohtingul ning kõik sujub ideaalselt. Kindlasti kogemus, mida niipea (või mitte kunagi) ei unusta.

Kas teadsid, et kvaliteetses erikohvis on kaks korda rohkem maitseühendeid kui punases veinis? Ajaloolises tselluloosi- ja paberivabriku, aga ka tuletõrjedepoo hoones paiknevas Paper Mill Coffee poes ja kohvikus on maitseühendite esile toomine muutunud omaette kunstivormiks nii toidu kui ka joogi osas. Olge aga hoiatatud, et kui kord tõeliselt head kohvi proovite, ei taha te enam latti selles valdkonnas kunagi alla lasta.

Enne 1923. aasta maavärinat Jaapanis võis sušit pidada pigem tänavatoiduks. Maavärina purustuste tõttu langesid aga Tokyos kinnisvarahinnad, mis võimaldas sušimüüjatel tänavatelt siseruumidesse kolida, see aga omakorda andis võimaluse muuta tänavatoit gurmee-elamuseks ja pakkuda seda vastavates tingimustes. 98 aastat hiljem on Sushi Zen valmis tooma selle maitsva roa parimal kujul ka sinuni.

Tartu

Vaidlus, kas ananass käib pitsale või mitte, on vanem kui meie. Kuid teine suur küsimus on, kumb on parem, kas paksu või õhukese põhjaga pitsa. Kõik, kes jäävad pimesi truuks õhukesele variandile, ei ole ilmselt kunagi löönud oma hambaid Pizzakioski New Yorgi stiilis paksupõhjalise, rikkaliku kattega krõbeda hõrgutise sisse, mida on nüüd lõpuks võimalik ka Tartus endale mugavalt koju tellida.

Ajalugu paistab kinnitavat reeglit, et huvitava taustaga hooned tõmbavad ligi huvitavaid inimesi, kes saavad autoriks mõnele fenomenaalsele ideele. Polpo restoran asub Tartus hotell Londoni tänavakorrusel ja selle maja ajalugu ulatub 16. sajandisse. Suure tõenäosusega räägitakse Polpo restorani lihtsatest, kuid parima kvaliteedi ja suurepärase maitsega toitudest ka 22. sajandil, seega kui tahad teada, kuidas maitseb tuleviku klassika, on Polpo kindlasti koht, mida külastada.

Iga eestlane teab, et hea šašlõki saladuseks on korralik laagerdumine marinaadis. Mida aga nii laialt ei teata, on tõsiasi, et sama kehtib ka kebabi puhul ning Kebab Masteri kebabimeistrid teavad täpselt, kuidas muuta iga liharikas suutäis nende roogades maitserohkeks ja mahlaseks. On täiesti ükskõik, kas proovid seda pitaleiva vahel, tortilla’s või koos friikartulitega, suurepärane kogemus on tagatud.

Köömen on eestlaste jaoks kohalik ürt, mida kasutatakse toitude maitsestamisel, kuid köömen kasvab ka Aasias, Euroopas, Põhja-Ameerikas ja Siberis ning leiab ka sealses toidukultuuris kasutust. Et hea maitse, nagu ka köömen, ei tunne keele-, kultuuri-, või riigipiire, tõestab ka Köömeni restoran, tuues Tartu elanikele autentsed Araabia hõrgutised nende kodusel kujul.

Jaga
Kommentaarid