11.04.2021, 08:15
Moonika Siimets meenutab vanemate umbrohuhullust: "naaditrauma" tõstab hinges ka täna pead, kui keegi hakkab umbrohutoidust vaimustunult kõnelema
(24)Kas kevadise rohelise isu on nüüd igaveseks läinud?
Umbes märtsi keskelt hakkasid talvel keha nii mõnusalt soojendanud pudrud, ahjupraed, küpsed juurikad ja värskust pakkunud hapukapsas, keedupeet korraga maitsema igavalt ja lausa ahistavalt. See kõik on alles eelmäng suurele rohesümfooniale.

Foto: erakogu
Sarnaselt tänase mahepõllundusega levis 1980-ndate lõpus üle Eestimaa biodünaamilise põllumajanduse vaimustus, millest minugi vanemad elevusse sattusid. Kahjuks ei piirdunud see kevaditi vaid mürgivabade kartulite-porgandite mahapanekuga. Nagu esimesed vesiheinad, nõgesed, naadid pea välja pistsid, nii need ka lisandina praetaldrikule maandusid. “Milline pähkline maitse!” õhkasid täiskasvanud mu ümber umbrohusalatit krõmpsutades kui arust ära hipsterid tänases Kalamajas ning pidin kuulma korraldusi: “Enne lauast ei tõuse, kui oled vesiheina korra proovinud!"