RETSEPT | Juustune lihavõttekook, mis viib keele alla
Vaja läheb
3 munakollast
1 väike klaasitäis piima (175 ml)
500 grammi jahu
150 grammi tuhksuhkrut
75 grammi võid
30 grammi pärmi
pisut soola
0,5 sidruni koort
ligikaudu 300 grammi kuivatatud puuvilju (näiteks aprikoose, rosinaid ja jõhvikaid)
100 grammi Džiugas Mild (ehk 12 kuud laagerdunud) juustukuubikuid
Glasuuriks
0,5 sidruni mahla
100 grammi tuhksuhkrut
Kaunistamiseks
50 grammi Džiugase juustu
Tee nii
Sega omavahel piim ja pärm. Lisa 1/3 jahukogusest ja pane tainas umbes 45 minutiks kerkima. Sega tuhksuhkur munakollaste ja sulatatud võiga, riivi hulka sidrunikoor ning lisa pisut soola. Lisa segatud mass kerkinud tainale, sega hulka kuivatatud puuviljad ja juustutükid ning ülejäänud osa jahust. Vala tainas võiga määritud vormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180–200 kraadi juures 45–50 minutit. Glasuuri jaoks sega omavahel sidrunimahl ja 100 grammi tuhksuhkrut. Kui kook on jahtunud, nirista sellele teelusikaga glasuur. Ära unusta kaunistada küpsetist Džiugase juustuga. Naudi!