Proovi järgi: kõige maitsvam lihavõttemuna valmib just nii
Retsept: juustuse lihavõttemuna
Vaja läheb:
600 grammi läbi sõela hõõrutud kohupiima
300 grammi peenel riivil riivitud Džiugas juustu
4 supilusikatäit majoneesi
3 supilusikatäit sinepit
2 peenestatud küüslauguküünt
1 supilusikatäis sidrunikoort (riivitud)
Kaunistamiseks:
erineva jämedusega riivitud erineva laagerdusajaga Džiugas juustu
peenestatud röstitud pähkleid
värskeid ürte
rosinaid
kuivatatud goji marju
riivitud sidrunikoort
Tee nii:
Sega kõik muna valmistamiseks ette nähtud koostisosad ühtlaseks massiks.
Vormi pall, keera see toidukilesse ja hoia vähemalt tund aega külmikus.
Võib hoida ka öö läbi. Tahenenud pall aseta kandikule, millelt soovid serveerida ning anna sellele muna kuju. Kaunista erinevalt riivitud Džiugas juustuga, peenestatud pähklitega, ürtidega, pestud ja kuivatatud rosinatega ning goji marjadega.
Serveeri Džiugas juustust valmistatud krõpsudega (kuumuta kuumal pannil 1-2 minutit õhukese kihina puistatud Džiugas riivjuustu, tõsta ettevaatlikult spaatliga pannilt ja lase taldrikul jahtuda). Naudi!