Mind võtavad vastu Marleen ja Mihkel. Mihkel Rand on restoranimaailmas juba tuntud nimi ja pärjatud ka Eesti parima peakoka tiitliga. Tema tegeleb kokkamisega, Marleen hoolitseb, et kõik muu jookseks õlitatult. Kui uurin, miks otsustasid nad just baosid ja raameneid pakkuda, seletab Mihkel, et kui ta veel Noa restoranis töötas, oli üks töökaaslane kollektiivile põnevaid Aasia toite valmistanud, eks sealt see pisik külge hakkas. Oma osa oli ka filmil nimega „Ramen Heads”, mis heidab valgust Jaapani raamenikultuurile ja inimestele, kes seda eest veavad. Baosid enne Baojaama sellisel kujul vist väga ei saanudki. Ka kohti, kus autentset ja head raamenit pakutaks, ei olnud paraku Tallinnas jalaga segada, seega need olid tühimikud, mida Marleen ja Mihkel innukalt täitma asusid. Muidugi sobivad bao ja raamen kokku nagu sool ja pipar.

Marleen meenutab Baojaama toidukioski algusaegu ja tunnistab, et kuigi bao kontseptsioon oli ehk inimestele uus, sai see kiiresti populaarseks. „Balti jaama turg oli muidugi ideaalne koht sellisele väikesele letile, sest nii turu kui ka piirkonna vibe läheb baodega väga kenasti kokku. Näiteks krõbekanabao sai kohe suureks hitiks, kuid väga armastatuks sai ka portobello seente, grillitud lehtkapsa ja trühvlimajoneesi bao. Ühel hetkel avastasime, et Baojaam on valitud ka Lonely Planeti 500 parima toidukoha hulka, mis oli äärmiselt meeldiv üllatus. Aga Baojaam sai kajastust ka Inglismaal, kus seda mainis The Guardian, ja Baojaamale on ka Big Green Eggi kokaraamatus oma lehekülg pühendatud.”

Küsimuse peale, mis on hea raameni saladus, räägib Mihkel, et raamen on siiski üldnimetus ja neid on väga erinevaid. Raameni nullist valmistamine võib päris pikk protsess olla. Baojaama Noodle & bun shopi menüüst võib leida sellise raameni, mille kogu valmimisprotsess võtab peaaegu terve nädala. Kuid mõni teine on jällegi kiirem, saab nelja tunniga valmis. Loomulikult tehakse siin kõik komponendid kohapeal ausast toorainest ja autentsel kujul. Näiteks hea raameni nuudel peabki olema selline kergelt vetruv ja raameni maitse äärmiselt rikkalik, selgitab Mihkel.

Aasiapärasest elamusest ei jää ka loomulikult joogikogemus puudu. Mihkel ja Marleen on kokku pannud valiku, kust võib leida hulgaliselt aasiapäraseid jooke ja kokteile, sealhulgas ka jaapani riisiviina ehk saket, aga ka maotaid (odrakruubist destilleeritud piiritust), kui on isu natuke kangema märjukesega tutvust teha.

Raamen ja baod ei ole aga ainsad Aasiast pärit road, mida Baojaam ja Baojaama Bun & noodle shop pakuvad. Neile, kes tahavad veelgi sügavamale põnevate maitsete maailma laskuda, soovitab Marleen teha tutvust kombucha ja kimchi’ga. Kombucha on kääritatud teeseene jook, mis on nagu hapukas limonaad, kuid väga maitsev ja kasulik. Kimchi aga kujutab endast marineeritud ja hapendatud vürtsikat kapsast. Lisaks sellele toimuvad restoranis iga kolme nädala tagant pühapäevased brunch’id, kus on valitud üks Aasia riik ja külastajatel on võimalik teha maitserännak läbi selle piirkonna toidukultuuri.

Müürivahe tänava Baojaama Bun & noodle shop naaseb talvepuhkuselt 1. aprillil. Seniks kuni kohapeal käimine pole turvaline, saad mõnusad palad Woltiga kiirelt ja mugavalt kohale tellida Balti jaama Baojaamast.