Aasta lemmikvilja valimisel hindab lisaks rahvale vilju ka auväärne žürii, kuhu kuuluvad treener Mihkel Vabrit, toidublogija Mari-Liis Ilover ja toitumisterapeut Külli Holsting. Järgmiste nädalate jooksul jagavad nad oma lemmikretsepte ning soovitusi, kuidas kevadel rohkem liikuda ja paremini toituda.

Treeneri toimekas argipäev

Paljud, kes mind tunnevad, imestavad, kust ma võtan oma igapäevasteks toimetusteks vajamineva energia ja positiivsuse. Vastus on lihtne: teen kõike kirega ja armastan seda, mida teen!

Olles treener, on igapäevane aktiivsus ja liikumine kahtlemata minu päeva alustaladeks. Meie pere argihommikud algavad suhteliselt vara: äratuskell annab endast märku juba kell 5.45. Kuna mul on õpetajast abikaasa ja teismeline tütar, kes distsiplineerivad mind ka praegusel koduõppe perioodil tavapärast rutiini hoidma, siis on hommikuste askelduste vaieldamatuks osaks loomulikult esimene hommikukohv koos kaerahelbepudru ja värske smuutiga.

Meie peres on ka kaks imearmsat rõõmu- ja energiapalli – Yorkshire’i terjerit. Seega kuuluvad hommikuse rutiini juurde veel väike jalutuskäik ja sõõm värsket õhku, mis äratavad nii keha kui ka meeled. Seejärel on aeg asuda argipäevaste tegevuste kallale. Lisaks online-treeningutele, mida mõned rühmatreeningute austajad soovivad minuga erinevatel platvormidel kaasa teha, tegelen ma igapäevaselt ka MyFitnessi veebipõhise treeningkeskkonna NETFIT koordineerimise ja arendamisega. Kahtlemata pean seda üheks põnevaks ja huvitavaks väljakutseks, millest mul on suur rõõm osa saada. Seega mööduvad päevad tegusalt ja igal õhtul tunnen, et olenemata sellest, kas päeva jooksul on tulnud ette ka mõõnasid, tasub tunda rõõmu kasvõi väikestest asjadest. Olgu nendeks tärkavad sinililled, kolleegi naeratus, perega koos veedetud aeg või kõne mõnelt lähedaselt inimeselt, kes annab teada, et temaga on kõik hästi.

Minu igapäevased nipid

Ajal, mil paljud töötavad kodukontorites ja nende päevad mööduvad enamjaolt virtuaalses maailmas, jagan paar nippi ja nõuannet, mis aitavad mul säilitada tasakaalu nii vaimselt kui ka füüsiliselt.

1. Hommikuvõimlemine või jalutuskäik. Võta igal hommikul endale 20–30 minutit, et tervitada eesootavat päeva.

2. Tervislik toitumine. Tean, et see võib kõlada klišeena, kuid ei saa unustada, et toit on keha liikuma panev ja liikumises hoidev jõud. Püüa pidada kinni toidukordadest ning leida tasakaal toidust saadava ja igapäevasteks toimetusteks kuluva energia vahel. Kevadel vajab organism rohkem vitamiine, mida leiab erinevatest puu- ja köögiviljadest ning marjadest. Ole julge – katseta ja proovi uusi maitseid! Minu hommikune käivitaja on kiiresti valmiv ja imemaitsev roheline smuuti, mille koostis on lihtne: Härmavilja smuutisegu Heraklese vägi, Härmavilja hakitud spinat, maitsestamata jogurt, värskelt pressitud apelsinimahl, väike peotäis mündilehti, ingveri-shot ja kaneel.

3. Võta aega! Ära unusta, et pikalt arvuti taga viibides ja muu istuva töö puhul vajavad meie keha ning meeled aeg-ajalt taaskäivitamist. Selleks sobib hästi näiteks 30–60-minutiline füüsiline pingutus kas lõunapausi ajal või õhtul. Igaüks ise teab, mis teda motiveerib, aga miks mitte võtta see aeg iseendaga olemise jaoks või perega kvaliteetaja veetmiseks?

4. Mis on sinu eesmärk? Sea endale siht, mille poole liikuda. See võib alata kõikvõimalikest väikestest sammudest, mis aitavad mõne pikemaajalisema eesmärgi (näiteks parema „mina“) suunas pürgida.

Kolm emotsiooni tänasest päevast

Üks meie pere tore õhtune traditsioon on jagada õhtusöögilauas või koertega jalutades oma päeva emotsioone. Selleks mõtle oma päevale ja nimeta kolm positiivset hetke või mälestust enda päevast. Soovitan väga seda proovida! Loevad kõik väiksemadki hetked ja emotsioonid. Just need ongi need jõud, mis panevad mu liikuma ja kes teab – võib-olla nüüdsest ka sinu!

Ära unusta anda oma häält aasta lemmikvilja valimisel kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse igal nädalal välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!

Jaga
Kommentaarid