Toitumisnõustaja retsept | Kanaburger, mis rannavormi ei riku
(2)Ka toitumisnõustajatele tuleb burgeri isu aeg ajalt peale — kellele ei tuleks? Selleks puhuks soovitab toitumisnõustaja Teele Teder oma lemmikut kanaburgeri retsepti — taljesõbralik, kerge ning mahlane!
Burgeri söömisele ei pea alati järgnema raskustunne. Kanaliha pihv ning seedimist soodustavad ja ergutavad vürtsid ulatavad kergema tunde saavutamisele abikäe. Ingver aitab vältida erinevaid seedehäireid ning karripastas olevad vürtsid on seedeelundkonna töö ergutajad, mis muuhulgas stimuleerivad süljenäärmeid ja seeläbi tõhustavad sapi ja seedesüsteemi tööd. Kanaliha on aga üks kergemini seeditavamaid lihasid, ütleb Talleggi saadik Teele Teder.
Vaja läheb:
600-700 g Fitness kanafilee hakkliha
1 küüslauguküüs
1 sl Tai punast karripastat
2 rohelise sibula vart
peotäis koriandrilehti
4 burgerikuklit
soola
pisut õli
SALAT
250 g punast kapsast
1 cm paksune ingveriviil
0,5 tl seesamiõli
julge sorts laimimahla
LAIMIMAJONEES
1 dl majoneesi
1 laim
Haki peeneks küüslauguküüs, koriandrilehed ja rohelise sibula alumine heledam osa. Sega broilerihakkliha karripasta ja hakitud koostisosadega ning maitsesta soolaga. Lase maitsestuda niikaua kuni valmistad salati ja majoneesi. Selleks haki kapsas peeneks ning samuti ka hakklihasegust järele jäänud roheline sibul. Koori ingver ja riivi või haki võimalikult peeneks. Sega köögiviljad kokku ja lisa seesamiõli, laimimahl ja pisut soola. Sega majonees riivitud laimikoore ja -mahlaga. Nüüd jaga hakklihasegu neljaks ja vormi märgade käte vahel burgerisaia suurusteks pihvideks. Määri pihvid kergelt õliga ja küpseta grillil mõlemalt poolt 2-3 minutit ja lase samapalju fooliumi all puhata, siis saab burger mahlasem. Kuumuta saiapoolikuid grillil, määri mõlemad pooled majoneesiga, tõsta alumisele poolele pihv ja sellele paar supilusikatäit kapsasalatit. Kata pealmise osaga ja serveeri kohe.