Elutempo liiga hoogne? Proovi vaid paarikümne minutiga valmivat krõbedat pannirooga aedubade, seente ja peekoniga
Härmavilja “Aasta lemmikvili 2021” valimine jätkub kaunviljade etteastetega. Olles eelnevalt tutvunud hernega, on järg jõudnud aedoa kätte. Ära unusta, et igaüks saab anda hääle oma lemmikvilja poolt kuni 18. aprillini SIIN.
Kõikide hääletajate vahel loositakse iganädalaselt välja mitmeid maitsvaid auhindu ning peaauhinnana lausa 2500 eurot!
Aasta lemmikvilja valimisel hindab lisaks rahvale vilju ka auväärne žürii, kuhu kuuluvad toidublogija Mari-Liis Ilover, toitumisterapeut Külli Holsting ja treener Mihkel Vabrit. Järgmiste nädalate jooksul jagavad žüriiliikmed oma lemmikretsepte ning soovitusi, kuidas kevadel rohkem liikuda ja paremini toituda.
Harilik aeduba, tuntud ka kui Türgi uba, on toitainerikas kaunvili, mis sobib suurepäraselt mitmesuguste erinevate toitude sisse ja kõrvale – salatid, hautised, supid, ühepajatoidud, pastaroad ja palju muud. Toidublogija Mari-Liis Ilover tutvustab, kui hästi sobivad aedoad kokku seente ja peekoniga.
Panniroog aedubade, seente ja peekoniga
Paarikümne minutiga valmiv pannitäis sobib imehästi omaette toiduna argiseks lõuna- või õhtusöögiks, kuid miks mitte pakkuda seda rooga ka grillitud/küpsetatud kana või kala kõrvale.
Koostisosad neljale:
• 400 g Härmavilja külmutatud aedube;
• 150 g suitsupeekonit;
• 2 mugulsibulat;
• 400 g šampinjone;
• soola, musta pipart.
Aja suures potis vähese soolaga maitsestatud vesi keema. Puista sisse pakk külmutatud ube ja blanšeeri 30 sekundit – nii palju, et kuumus ubadest korralikult läbi käiks. Nõruta läbi sõela ja jäta oad sõelal ootele.
Lõika peekon väiksemateks tükkideks. Lõika sibulad pooleks, poolikud omakorda õhukesteks poolratasteks. Viiluta šampinjonid.
Prae peekonitükid pannil krõbedaks ja tõsta pannilt ära ootele. Prae sibulad pannile jäänud peekonirasvas kuldpruuniks (hoidu tumepruuniks kõrvetamast). Lisa šampinjoniviilud ja prae ka need koos sibulatega paari minuti jooksul läbi. Nüüd lisa aedoad ning peekonitükid ja sega pannitäis kuumutades läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Head isu!
Ära unusta anda oma hääl „Aasta lemmikvili 2021“ valimisel kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse iganädalaselt välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!