Panniroog aedubade, seente ja peekoniga


Paarikümne minutiga valmiv pannitäis sobib imehästi omaette toiduna argiseks lõuna- või õhtusöögiks, kuid miks mitte pakkuda seda rooga ka grillitud/küpsetatud kana või kala kõrvale.

Koostisosad neljale:

• 400 g Härmavilja külmutatud aedube;
• 150 g suitsupeekonit;
• 2 mugulsibulat;
• 400 g šampinjone;
• soola, musta pipart.

Aja suures potis vähese soolaga maitsestatud vesi keema. Puista sisse pakk külmutatud ube ja blanšeeri 30 sekundit – nii palju, et kuumus ubadest korralikult läbi käiks. Nõruta läbi sõela ja jäta oad sõelal ootele.
Lõika peekon väiksemateks tükkideks. Lõika sibulad pooleks, poolikud omakorda õhukesteks poolratasteks. Viiluta šampinjonid.
Prae peekonitükid pannil krõbedaks ja tõsta pannilt ära ootele. Prae sibulad pannile jäänud peekonirasvas kuldpruuniks (hoidu tumepruuniks kõrvetamast). Lisa šampinjoniviilud ja prae ka need koos sibulatega paari minuti jooksul läbi. Nüüd lisa aedoad ning peekonitükid ja sega pannitäis kuumutades läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Head isu!

Ära unusta anda oma hääl „Aasta lemmikvili 2021“ valimisel kuni 18. aprillini SIIN. Kõikide hääletajate vahel loositakse iganädalaselt välja mitmeid maitsvaid auhindu ja peaauhinnana lausa 2500 eurot!

Jaga
Kommentaarid