Junimperium Distillery üks asutaja ja brändi eestvedaja Tarvo Jaansoo lausus, et hoolimata sellest, et 2020. aasta oli erakorraline ja raske kõigile, saavutati käibekasv, mis oli suureks julgustuseks oma toodangu laiemale turustamisele ja müügivõrgustiku laiendamisele. "Meie esimene Sloe Gin nägi ilmavalgust möödunud aasta lõpus ja esimene partii ligi 700 pudeliga sai Eestis otsa juba pooleteise kuuga. Seda veel enne ülemaailmse tiitli võitmist," nentis ta.

Tema sõnul on paari aasta jooksul saadud palju tunnustusi, kuid The World Gin Awards konkurss on võrreldav maailmameistrivõistlustega, kus võit toob kaasa rahvusvahelist tähelepanu ja tunnustust. The World Gin Awards 2021 konkursist võtsid osa 47 riigi džinnitootjad, kelle jooke hindas rahvusvaheline žürii. Tähelepanu väärib ka detail, et selle aasta võistlusel oli osavõtt ligi 40 protsenti suurem kui eelmisel aastal, mistõttu oli konkurentsisõel varasemaga võrreldes veelgi tihedam.

"On ääretult hea meel jõuda nii lühikese ajaga võiduni, milleks võib aega kuluda aastakümneid või jäädagi kättesaamatuks. Teadmine, et suudame võistelda oma toodetega maailmatasemel, julgustab meid veelgi enam pingutama ja Junimperiumit ning Eestit maailmale tutvustama," lausus ta.

Võidu koju toonud laukaploomidžinn ehk Sloe Gin on klassikaline džinniliköör, mille peamise maitseomaduse annavad laukapuu viljad. Laukaploome leotatakse džinnis ning jooki rikastatakse erinevate maitsetaimedega, mis annavad joogile oma iseloomu. Nii leiab Junimperium Sloe Gini seest koriandrit, apelsinikoort kui ka loomulikult kadakamarju.

Lisaks Sloe Gin kategooria võidule hinnati Junimperium Blended Dry Gin'i taaskord tiitliga Estonian Best London Dry Gin. See on Blended Dry džinnile juba teine The World Gin Awards riigi parima kategooriavõidu tiitel, sest ka 2020. aasta võistlusel hinnati see džinn Eesti parimaks London Dry džinniks.

Järjekordse tiitli pälvis ka Junimperium Distillery poolt toodetud Junimperium Navy Strength džinn, mis hinnati Navy Strength džinnide kategoorias samuti tiitli Best Estonian Navy Strength Gin'i nimetuse vääriliseks.