Ajakirja Oma Maitse märtsikuu numbris räägime pikemalt juttu Londonis keset koroonakriisi pastadeli avanud noore eestlannaga. “Pasta ei ole ainult viis kõhtu täis saada, see on looming,” ütleb keset koroonakriisi Londoni kesklinnas pastadeli püsti pannud Egle Loit. “Mind lummab pasta juures just selle lihtsus ja mitmekesisus: kui vähe on vaja selleks, et midagi luua!” Egle jagab ka kodus pasta tegemise nippe ja nõkse ning räägib sellest, miks ta üldse kommunikatsioonivaldkonnast kööki kolida otsustas.

Miks me paastume? Kas paast tähendab ainult vee peal elamist ja enese näljutamist? Jagame hulganisti häid paasturetsepte ja soovitame, mida paastuajaks koju varuda. Magustoitu saab ka!

Kui puhas on Eesti allikavesi? Kuidas seda mõõdetakse ja mida need näitajad ütlevad? Aga kas pudelisiltidele kirjutatut tasub ikka pimesi uskuda? Ja kõige tähtsam — kas allikavee joomisel on meie tervisele üldse mingi mõju?

Pikemalt peatume selle aasta kõige hitimal toiduainel kikerhernel. Mis tegelane see selline on ja mida sellega teha saab?

Eksootikat ka: retsepte vetikast ja kaheksajalast jagab Tuuli Mathisen. Rita Osa õpetab küpsetama saledat toorjuustukooki ja mitte nii saledaid, aga kohevaid ja uhkeid keekse ning Mari-Liis Ilover õpetab, kuidas ühe ahjuplaadiga saab valmis terve õhtusöök. Annamari Nikkel aga jagab nippe ja nõkse veiniga kokkamiseks.

Lisaks uurisime, kui nutikad on uued nutikad köögipotid — mida suudavad korda saata kuumaõhufritüür, kiirkeetja ja supiblender.

Mõnusat lugemist!

Loe värsket ajakirja täismahus SIIT ja telli Oma Maitse endale koju SIIT