Vanasti oli polenta igapäevane toit kasina sissetulekuga perede laual, sest seda on odav valmistada. Tänapäeval rikastab polenta perede toidulauda pigem pühapäeviti, sest toidu valmistamine võtab aega ja vajab kannatust, et see õnnestuks ja maitseks hästi.

Kuidas polentat tehakse?

Polenta valmistamiseks on vaja 1 kg maisijahu ning 4 l vett. Muidugi teed süüa väiksemale seltskonnale,, siis vähenda koguseid, nii, et vahekord jääks sama.

Lase soolaga maitsestatud vesi keema ning pidevalt segades nõrista sisse maisijahu. Polenta valmib vaiksel tulel pidevalt segades 1 tund kuni 1 tund 20 minutit. Segamine on oluline, muidu läheb puder tükki! Valmis polenta on paksem kui kartulipuder või risotto. Segu peab olema nii paisunud, et seda saab süüa kahvliga.

Polentat sobib hästi süüa lihaga, eriti jänese- või veiselihaga, juurde kaste ja juurviljad. Maurizio soovitab veel, et polentat sobib süüa ka veel järgmisel päeval. Näiteks lõikad viilud ja grillid tulel. Või kui soovid polentale lisada teisi maitseid, siis võib valminud segule lisada Taleggio või Corgonzola juustu.