18.02.2021, 11:15
Kaval köögihäkk: kuidas pannile jäänud kuumast rasvast kiiresti lahti saada
(24)Peekoni või liha praadimisest pannile jäänud tulikuuma rasva ei tohi mingil juhul kraanikausist alla valada, sest see ummistab torud hetkega. Prügikasti juurde kuuma panniga ka alati ei pääse, nii et mida siis teha? Appi tuleb foolium.
FOTO:
Võta suur tükk fooliumit, tee sellest kraanikausi põhja korralik kausike ja kalla rasv sinna sisse. Jahtudes rasv tahkub ja siis on sul väga lihtne kausike pealt kinni keerata ja prügikasti visata.
Just sel samal põhjusel, et rasv tahkub, ei tohi seda kraanikausist alla valada - tahkunud rasv tekitab torudesse klombi ja tagajärjeks on jube tüütu ummistus. Fooliumi asemel soovitavad mõned kasutada ka klaaspurki, aga siis peab see olema ikka korralikult paksu klaasiga purk, sest õrnem võib kuumusega puruneda.
Panni peale tahkuma ei soovita pannide tootjad ise seda kuuma rasva jätta, sest nii võib mittenakkuv pind kahjustada saada ja panni eluiga lüheneb.