125 ml piima
125 ml kondenspiima
0,5 tl vanilliekstrakti
7 8 cup-i ehk umbes üks suur kausitäis kõige puhtamat ja värskemat kerget lund

Sega väiksemas kausis piim, kondenspiim ja vanilliekstrakt. Lund võiks kaussi algul vähem panna, mitte tervet kogust korraga. Sega läbi. Maitse, kuidas tundub, kui on liiga tummine, pane lund juurde.
Kaunista vastavalt soovile (šokolaadiga, karamelliga, vahtrasiirupiga, moosiga vms) ja lase hea maitsta!

Mõned nõuanded ka: loomulikult sulab maius väga kiiresti, seega on kõige mõistlikum seda jäätist teha ja tarbida õues. Toas meisterdades pista serveerimiskausid enne jääkappi. Soovitaks veel, et söö kohe, aga ilmselgelt pole see vajalik, sest keegi nagunii oodata ei kannata.

Kuna lumi võib olla kohati erinev, ei pruugi jäätis kõikidel täpselt ühesugune tulla. Sõltub ka sellest, kui palju lund sa kasutad. Kindlasti pane algul pigem vähem, aga ikka nii palju, et kondenspiima-piima segust saaks tahkem mass.

Jaga
Kommentaarid