PROOVI JÄRELE: 3 taimset ja tervislikku leivakatte retsepti, millega viia oma võileivad järgmisele tasemele
Erinevatest taimsetest koostisosadest leivakatted on ühtaegu maitsvad, tervislikud ja toitvad ning neist saab valmistada vähemalt mustmiljon erinevat maitsekooslust. Kui olemas on Fazeri MUST leib ja mõnus kiht taimset määret, siis ülejäänu piiriks on vaid fantaasia. Olgu palaleiva embuses salat, oad ja suitsulõhe või traditsioonilisel mustal leival avokaado, pošeeritud muna ja pikantne juust või hoopis midagi moodsat, nagu grillitud pirn ja halloumi juust.
Merilin Siimpoeg jagab kolme kiirelt valmivat taimset leivakatet, mida võib kasutada võileiva valmistamise lõuendina pea igal leival. Eriliselt hästi mekivad need kreemised suutäied aga just Fazeri sarja MUST kuuluvate leibadega, mille mitmekesises valikus leidub sobiv lõuend nii suupistemeistrile, traditsioonide armastajale kui ka tõelisele matkasellile, kellel palaleibadest valmistatud toekad musta leiva võikud alati seljakotis kaasas.
Oliivitapenaad ehk oliivipasteet
Leivasoovitus: Fazeri MUST traditsiooniline leib
Koostisosad
- 2 purki (2 x 240 g) musti kivideta oliive
- 1 pisem punane sibul
- 4–5 spl tomatipastat
- 2 spl kappareid
Tee nii
Koori ja tükelda sibul. Kurna oliivid ja vala blenderisse või köögikombaini. Lisa ka kõik ülejäänud koostisosad ja töötle ühtlaseks kreemiks.
Valge oa määre
Leivasoovitus: Fazeri sarja MUST näkileivad küüslaugu ja peterselliga
Koostisosad
- 1 konservpurk (400 g) valgeid ube
- 2 küüslauguküünt
- 1 peotäis värsket basiilikut
- 1 peotäis kirsstomateid
- 1 spl sidrunimahla
- 2 spl oliiviõli
- 1/4 tl soola
- 1/5 tl musta pipart
Tee nii
Koori küüslauk ja rösti küüslauguküüsi kuumal pannil 5–6 minutit. Kurna oad ja vala blenderisse või köögikombaini. Lisa ülejäänud koostisosad. Töötle kõik ühtlaseks kreemiks.
Porgandi-läätsemääre karriga
Leivasoovitus: Fazeri MUST põrandaleib seemnetega
Koostisosad
- 200 g porgandeid
- 100 g punaseid läätsesid
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 50 g kreeka pähkleid
- 3 spl oliiviõli
- 1 tl karri
- 1/4 tl soola
- maitse järgi tšillihelbeid
Tee nii
Koori ja tükelda porgand. Piserda üle oliiviõliga ja rösti ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Keeda läätsed vees pehmeks. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Prae kuumal pannil vähese õliga 5–6 minutit.
Tõsta köögikombaini või blenderisse röstitud porgand, keedetud läätsed ja kõik ülejäänud koostisosad. Töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Kui segu on liiga kuiv, siis lisa natuke vett. Vajadusel lisa veel vürtse.
Kui asud retsepte järele proovima, siis osale kindlasti kuni 4. märtsini vältavas kampaanias Fazeri MUST kampaania, milles osalejate vahel loositakse iga päev välja Euronicsi kinkekaart väärtusega 50 eurot. Kampaania peaauhind on Miele robottolmuimeja Scout RX2 Home Vision. Osalemiseks leia oma lemmik kampaanias osalevate Fazeri toodete seast ja registreeri paki kampaaniakleebise tagumisel küljel olev unikaalne kood veebilehel www.fazer.ee/must.