20.07.2021, 09:38
Tomatid on valmis? Siis võta ette hittretsept, mida valmistab praegu kogu maailm - imelihtne ja supermaitsev pasta ahjus küpsetatud feta ja tomatitega
(9)Väidetavalt on see Soome toidublogija Jenni Häyrineni pastaretsept nii menukas, et Soomes on poed fetajuustust tühjaks ostetud. Proovi sinagi!
FOTO:
Vaja läheb:
Spagette (või su lemmikpastat)
Kirsstomateid
Fetajuustu
Oliiviõli
Soola
Pipart
2 küüslauguküünt
Värsket basiilikut
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane ahjuvormi tomatid, piserda peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga ja sega hoolega läbi.
Tõsta fetajuust ahjuvormi tomatite keskele ja keera seda paar korda ringi, et juustu igast küljest õli ja soola-pipraga maitsestada.
Pista pooleks tunniks ahju, kuni tomatid lõhki küpsevad ja juust sulama hakkab.
Lisa purustatud küüslauk ja värsked basiilikulehed ning sega kõik kokku.
Tõsta kastme sisse keedetud pasta ja sega kokku. Tõsta taldrikutele, kaunista värske basiilikuga ja serveeri kuumalt!