Üks oluline asi, mida on lihasööjatel veganitelt õppida
Oksana peab Instagramis kontot vegankokkab ning postitab aktiivselt retsepte ja toidupilte ka veganite Facebooki gruppi. Oma kunagise üksluise toidu kohta ütleb Oksana nii: „Planeerisin oma toite selle järgi, kas üks või teine asi sobiks liha kõrvale ning väga ei katsetanud uuega. Nii muutuski menüü päevast päeva üsna ühetaoliseks.“ Veganiks hakates on aga Oksana toiduvalmistamise oskused ning tooraine valik muutunud rikkalikumaks. Tema kirg ja julgus katsetada erinevate toiduainetega on teda kuulates tõesti nakkav.
Kuid kõik ei läinud siiski libedalt. Oksana räägib saates, kuidas ta esimest korda tofut proovis ning selle hoopis minema viskas. „Maitsemeeled muutuvad vastavalt sinu valikutele. Ka see on asi, mida ma nüüd olen teada saanud.“ Nüüd on tofust saanud ka pere väiksema liikme lemmiksöök. Ja tõsi see on, et mida rohkem sa näiteks kiir- ja valmistoitu sööd, seda maitsvam see sulle tunduma hakkab, kuigi toitaineväärtuselt ei ole see valik parim ning isudel ka ei näi just seetõttu lõppu tulevat.
Oskana loetleb saates üles ka oma lemmikud taimetoidurestoranid ning annab häid ideid, kuidas teha tofut nii, et see oleks päriselt maitsev – seda kõike kuula juba podcastist Toidujutud.