Kalevi kommivabrik liitus juba kuus aastat tagasi esimese Baltimaade toidutootjana jätkusuutlikkuse märgisega UTZ. Uue märgise kasutuselevõtt tuleneb kahe organisatsiooni, UTZ ja Rainforest Alliance, ühinemisest, millega koondati seni eraldi tegutsenud jõud ja pandi paika märgistamise ja kaubamärkide poliitika, et astuda kestlikkuse eesmärkide suunas veelgi pikemate ja kiiremate sammudega.

Märgis tähendab, et kakao, mida kasutatakse Kalevi toodetes, on kasvatatud põllumajanduslikus tootmises, mis on sertifitseeritud vastavalt Rainforest Alliance’i säästva põllumajanduse standardile ja UTZ käitumisjuhendile. Sertifikaadi saavad põllumehed, kelle tootmismeetodid toetavad kolme kestlikkuse alustala: sotsiaalset, majanduslikku ja keskkonnaalast.

Rainforest Alliance on 70 riigis tegutsev mittetulunduslik organisatsioon, mis tegutseb metsade kaitse, põllumeeste õiglase sissetuleku, inimõiguste tagamise ja kliimamuutuste vähendamise nimel.
UTZ oli 2002. aastal asutatud kestliku kohvi- ja kakaokasvatamise programm ja märgis, mille nimi tulenes maiade keelsest sõnaühendist Utz Kapeh (hea kohv).

Konnaga märk jõuab Kalevi erinevatele kakaod sisaldavatele toodetele 2021. aasta jooksul.