Röstsaiale katteks
Unusta avokaadod, need on eilne päev! Ubadest saad palju maitsvama ja valgurikkama saiakatte. Lihtsalt purusta sobiv hulk valgeid ube, piserda peale pisut sidrunit, soola ja pipart ja saad ülimalt maitsva roa! Veel põnevaid kombinatsioone: kikerkerned sobivad imehästi karripulbri ja kurkumiga, punased oad tšillipubri ja köömnetega.

Chili
Kõlab keeruliselt, aga tegelikult ei ole üldse. Pruunista sibul, lisa kas purustatud konservtomatid või tükeldatud värsked tomatid, lisa maitse järgi vürtse ja purk ube ja naudi! Kui tomateid või konservi parasjagu pole, tee valge chili — kasuta erinevate ubade konservi, praetud sibul ja küüslauk, vahukoor, kanafilee, mais ja avokaado.

Kartulile lisandiks
Kõige kiirem ja lihtsam viis ubade kasutamiseks on visata nad ahjukartulitele lisandiks. Bataadi jõrvale sobivad kikerherned rohelise sibula ja magusa tšillikastmega, mustad oad koos magusa maisi ja avokaadoga ja väiksed valged oad hautatud peekoni ja spinatiga. Tavalise kartuli juurde proovi kikerherneid vürtsika tomatikastme ja praemunaga või suuri cannellini ube parmesani ja aurutatud brokoliga. Meie kultuuris ei ole kartuleid ja ube harjutud kokku panema, aga USAs on see üsna tavaline, nii et tasub proovida!

Karri
Karrit on võimalik teha hästi keeruliselt, aga õnneks hästi lihtsalt ka. Sega kokku kookospiim ja karripasta (maitse pidevalt, et karripastaga üle ei pingutaks). Lase vaiksel tulel paar minutit koos ubadega podiseda, sega sisse oma lemmikud köögiviljad ja lase podiseda, kui need valmis saavad. Serveeri riisiga, nuudlitega või söö niisama.

Burrito
Vaja läheb: musti ube, Tex-Mex maitseaineid, salsat, paar tomatit, tšillipipart, riisi, guacamolet, hapukoort, juustu ja värskeid köögivilju (mais ja roheline salat). Pane tortillale, keera rulli ja toitev õhtusöök ongi olemas.