IDEE | See väike trikk muudab su hommikuse igava kaerahelbepudru imeliseks maitsepommiks
(6)Ja see nipp on kaerahelveste röstimine võis enne pudrukeetmise juurde asumist. Kokaraamatu “Whole Grain Morning” autor Megan Gordon, kes on helveste hingeelu ja omadusi põhjalikult uurinud, kinnitab, et röstimine muudab kaerahelbepudru maitse enamvähem väljakannatatavast superheaks.
Ameeriklased kasutavad mõõduanumat cup ehk tass. Cupi mahub 80 grammi kaerahelbeid. Gordoni sõnul on kõige ideaalsem või-kaerahelbe vahekord 1 supilusikatäis võid 1 cupi ehk 80 grammi kaerahelveste kohta.
Sulata või potis või pannil, sega kaerahelbed sisse. Rösti, kuni kaerahelbed hakkavad pähkliselt lõhnama, siis võta pann tulelt ja lase pisut jahtuda. Lisa piim või vesi või nende segu, nii nagu oled harjunud putru keetma, sega ja keeda puder valmis.
Enne maitsestama asumist meki putru — võib juhtuda, et maitse meeldib sulle juba lisanditetagi nii väga, et polegi vaja suhkrut või soola sisse segada.