330 g täisteranisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl soola

3 sl riivitud apelsinikoort

1 sl võid või kookosõli

3 suurt toatemperatuuril muna

1 sl vanilliekstrakti

2 sl agaavisiirupit

180 g Kreeka jogurit

180 ml värskelt pressitud apelsinimahla

150 ml piima

150 g jõhvikaid


1 Sega omavahel kokku munad, sulatatud või, vanilliekstrakt ja siirup. Kalla juurde apelsinimahl ja u 50 ml piima. Sega hoolikalt.

2 Teises kausis sega kokku kuivained ja apelsinikoor. Sega kuivained ettevaatlikult vedela segu hulka, samal ajal lisades natukehaaval ka ülejäänud piim. Lõpuks lisa jõhvikad ja vala segu küpsetuspaberiga kaetud leivavormi.

3 Küpseta 175-kraadises ahjus 50–60 minutit, kuni hambatikk tuleb proovides keeksi seest puhtalt välja. Lase keeksil natuke maha jahtuda enne, kui selle vormist välja võtad.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena