Argised RETSEPTID | Mõnusad riisiroad, mis täidavad kõhu pikaks ajaks
Riis on üks väga tänuväärt toiduaine — sellest saab teha suppi, praadi ja magustoitu, valmistamine on lihtne ja kõhu saab pikaks ajaks täis.
RETSEPT | Kodune hartšoo Eesti moodi
Lihasupp tomati ja riisiga on oma aromaatsuses lihtsalt vastupandamatu. Tomati happed aitavad lihal pehmeneda, riis teeb tulemuseks aga paksu supi, mida paljud lausa jumaldavad.
Läätse-riisisupp
Selle roa puhul pole ka see äparduseks, kui riis ja läätsed veidi üle keevad. Lihtsuse tõttu võiks selline supp sobida hästi argiõhtuks, sest leeme keemise ajal saab kõik muud toimetused ära tehtud.
Kukeseente ja singiga risoto ehk tihke Saapamaa riisiroog
On arvamus, et risoto valmistamine võtab palju aega, vajab meeletuid oskuseid ning ei ole maitse poolest kogu seda jama väärt. Vaidleme jõuliselt sellele vastu — õigetest toorainetest ja hoolitsusega valmistatud kreemjas ning kergelt vedel risoto maitseb kui tükike Lombardia’t või Piemonte’t.
Ehtsa pilafi saladuse jälil
On puhtalt maitse asi, kas eelistate kokkulepitud eestikeelset nimetust “pilaff” või selle slaavilikku teisendit “plov”. Igal juhul on kindel, et pilaff pole sama mis risoto, kui kõiki riisiroogasid just ühe mütsi alla ei panda. Me räägime ju maitse asjast ja seepärast on erinevused suured.
Maroko vürtsidega riisiroog
Üsna lihtne riisiroog, kus tooni andmas Maroko köögist tuntud vürtsid, mis lähevad käiku kana ja krevette marineerides. Olen täheldanud, et seda tüüpi toit on kergelt magusa maitse tõttu laste lemmikuks.
RETSEPT | Hõrgu maitsega riisipuding mandariinide ja basiilikuga
Basiilik ja vanillikaun annavad pudingule aaah! kui hõrgu maitse.