12-le

PÕHI:
300 g Digestive'i küpsiseid
40-50 g mandleid
100-125 g magedat võid

TÄIDIS:
200 g ricotta't
500 g toorjuustu
5 sl mannat
150 g suhkrut
1 vanillikaun vôi 1 sl vanillsuhkrut
3 muna
1 sidrun
100 ml 35% koort
200 g valget šokolaadi
kaunistuseks vaarikaid või muid meelepäraseid marju

KAUNISTUSEKS:
mett või hapukoort, kookoshelbeid, maasika- või vaarikamoosi, melissilehti, marju: põldmarjad, mets-marjad, vaarikad, punane sõstar, mustikad

1 Pudista küpsised peeneks puruks. Rösti mandlid kuldpruuniks ja lisa küpsisele. Sulata või, lisa samuti küpsistele ja sega korralikult läbi. Võta lahtikäiv koogivorm (Ø 23-26 cm), kata põhi paberiga ja vajuta sinna paraja survega küpsisepuru. Pane 10 minutiks külmikusse.

2 Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta vorm ahju ülemisse ossa ning lase koogipõhjal 10 minutit eelküpseda. Kui põhi on eelküpsetatud ja jahtunud, määri vormi äär võiga ning piserda mannaga, vältimaks koogi kinnijäämist.

3 Sega ricotta ja toorjuust kokku, lisa manna, suhkur ja vanill. Klopi munad lahti ning lisa peene nirena ja pidevalt segades massi. Pese sidrun hoolega ning riivi peene riiviga koore kollane osa. Lisa koos poole sidruni mahlaga kohupiimale - jälgi, et pigistamise ajal seemneid sinna ei satuks.

4 Kuumuta vahukoor ja šokolaad. Sega pidevalt, kuni šokolaad on sulanud ning koorega segunenud. Kalla see peene joana ja pidevalt segades kohupiima hulka.

5 Sea ahi 170 kraadi peale. Võta vorm külmikust, kalla pool segust põhjale, lisa meelepärane kogus vaarikaid ja kalla ülejäänud segu peale. Aseta kook ahju keskele ja küpseta 45-50 minutit. Tõsta ahjust ja lase jahtuda - soovitatavalt 12 tundi külmas.

6 Kaunista nii, nagu pähe tuleb. Näiteks pintselda äär mee või hapukoorega ning puista üle kookoshelvestega. Katteks pane maasika- või vaarikamoosi. Kaunista marjadega: põldmarjad, metsamarjad, vaarikad, punane sõstar. Võid ka maasikaid panna, kuid need kipuvad kiiresti hallitama minema. Lisa melissilehti, mustikaid ... ja valmis ta ongi!