KOKTEILILE | Kaks kelmikat kokteili, mille saatel lõppevale aastale viisakalt "head aega" öelda
Restorani Tai Boh baarmen Kaur Rikka jagab kaht retsepti, mis kenasti aastat lõpetama sobivad. Pigem kuuluvad need imelised joogid edasijõudnud kokteiligurmaanide pärusmaale.
Thaigroni
1,5 cl Yata Yuzut (Jaapani tsitruseliköör)
1,5 cl Camparit
2 cl aprikoosibrändit
4 cl Craftersi gin´i
Kaunistuseks apelsinikoor
Mõõda kõik komponendid seguklaasi, lisa ohtralt jääd ja sega hoolega läbi. Serveerimiseks võta viskiklaas, pane põhja uus jää ja kurna jook läbi sõela viskiklaasi. Lõika apelsinilt koor, pigista sealt pisut ekstrakti joogile peale, tõmba klaasi ääred koorega üle ja säti koor kenasti kokteilile kaunistuseks.
#32
4 cl munavalget
4 cl tekiilat
5 cl Côtes du Rhône
2 cl Creme de cassist
2 cl sidrunimahla
1,5 cl hibiskusesiirupit
Kaunistuseks sidrunikoort
Mõõda kõik komponendid šeikerisse. Esmalt šeigi tugevalt ilma jääta, et munavalge vahtu läheks, siis lisa jää. Šeigi läbi ja vala soovitavalt läbi topeltsõela coupe-klaasi. Kaunista sidrunikoorega.