24.12.2020, 13:15
Lihaekspert selgitab: kas täna küpsetatud ja ööseks lauale jäetud verivorst ja ahjupraad üldse kõlbavad veel homme süüa?
(1)Jõululaud peab ju vana kombe kohaselt ööseks kaetuks jääma...
Vanavanematel on komme jätta jõululaud ööseks kaetuks, et esivanemate hinged ja pühal ööl end majas teretulnuna tunneks. Armas komme, aga elavatele võib selline teguviis järgmisel päeval toidumürgitusega lõppeda. Rakvere Lihatööstus hoiatab, et ööseks 20+ kraadisesse tuppa jäetud liha järgmiseks lõunaks enam tõenäoliselt süüa ei kõlba.
FOTO:
Aga mis temperatuuril siis liha säilitada? Kas külmkapis hoitud ahjupraad ikka on järgmisel päeval söögiks sobilik või tuleks samuti minema visata? Heli Sepal on selle kohta nii mõndagi öelda.
Oled juba tellija?