Vahet tehakse sama võileiva erinevatel versioonidel ehk valikus on nii Croque-Madame kui Croque-Monsieur. Vahe on selles, et Croque-Madame’i puhul lisatakse ahjust tulnud võileivale selga vedela munakollasega härjasilm. Samas ei ole jäädud vaid nende kahe versiooni juurde, ning see kuulus Prantsuse võileib on nagu Itaalia pitsa, igaühel on oma versioon:

croque provençal — tomatiga võileib
croque auvergnat — Bleu d’Auvergne juustuga
croque gagnet — Gouda juustu ja andouille’i varsity
croque norvégien — lõhe või forelliga
croque tartiflette — viilutatud kartuli ja Reblochon’i juustuga
croque bolognese / croque Boum-Boum — Bolognese kastmega
croque señor — tomatisalsaga
croque Hawaiian — ananassi viiludega

Vaata siit, kuidas teha Croque-Madame`i:

Ja Croque-Monsieur`õpetuse leiad siit:

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid