Kõige ägedam kaunistus jõululauale: uhked ja dekoratiivsed beseekuused
Besee tegemiseks peavad munad olema kindlasti toatemperatuuril. Klopi suures kausis neli munavalget kergelt mullitama, lisa veerand teelusikatäit sidrunhapet ja klopi seni, kuni munasegule tekivad ilusad tipud.
Parima tulemuse saamiseks peab tuhksuhkrut olema täpselt kaks korda rohkem munade kaalust. Raputa suhkrut ettevaatlikult lusikahaaval munasegule, klopi, kuni segu on kohev ja läikiv.
Siis lisa teelusikatäis vaniljeekstrakti ja paar tilka rohelist toiduvärvi. Sega läbi.
Pintselda rohelise toiduvärviga kondiitrikoti sisu, kalla beseesegu kotti ja vormi kuusekesed küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
Küpseta 110 kraadi juures 30 minutit, siis keera kuumus maha ja lase beseedel ahjus jahtuda. Ahjuust ei tohi avada enne, kui besee on täiesti jahtunud, sest temperatuurikõikumised murendavad besee pinda.
Rohkem nippe ja nõkse besee valmistamiseks leiad siit: 10 nippi täiusliku besee tegemiseks
Allikas: Real Simple