20 võimalust roogade sinepiga timmimiseks
Sinepiga ergutad sülje, maomahla ja sapi eritumist, mistõttu aitab sinepiga maitsestatud toit seedimist hõlbustada: sinepi toimel püsib toit kauem maos ja seedimisprotsess on põhjalikum. Tänu teravale maitsele pidurdab sinep ka toidu riknemist. Kibedust põhjustaval sinepiõlil on põletikuvastane toime ja see hävitab mikroobe. Nii et igal juhul peab sinep igal peolaual koha sisse võtma!
Sinepit kasuta nagu maitseainet, lisades seda kastmetesse ja marinaadidesse.
1| Eriti hästi sobib sinep vinegrett-tüüpi kastmesse. Sega õli, äädikas ja Dijoni sinep salatikastmeks, mida sobib peale kallata nii rohelisele kui ka kartulisalatile.
2| Kui majonees tundub lääge, sega hulka veidi sinepit ja sidrunimahla.
3| Vana hea nipp klassikalise kartulisalati maitsestamiseks: sega majoneesi-hapukoorekastmesse veidi sinepit.
4| Valmista sinepist marinaade. Kombineeri küüslauku, ürte, veini või veiniäädikat ja sinepit. Sobib nii liha kui kala marineerimiseks.
5| Valmista nn Dijoneesi ehk Dijoni sinepiga majoneesi. Majoneesile aitab särtsu lisada väike lusikatäis sinu lemmiksinepit. Seda võid lisada nii otsast lõpuni ise tehtud majoneesile kui ka segada valmis majoneesi sisse.
6| Sega kastmeks sinep ja mesi ning mahenda saadud segu majoneesiga. Maitsesta soola ja pipraga ning mõnus dipp küpsetatud kanatiibade juurde ongi olemas!
7| Kasuta ahjuporgandite või muude ahjuköögiviljade glasuurimiseks mee, õli ja sinepi segu. Jääb väga maitsev!
8| Sega kanget sinepit õunakastmesse ja kasuta kui ahjuliha marinaadi.
9| Sega sinepit juustudipi sisse või maitsesta fondüüd sinepiga.
10| Maitsesta kastmeid lusikatäie sinepiga. Sobib nii valge kui pruuni kastme maitsestamiseks.
11| Puista sinepiseemneid erinevatesse marinaadidesse alates kurgist kuni seenteni välja.
12| Küülik kooreses sinepikastmes on ületamatu maitsenauding!
13| Lisa sinepit sinimerikarpide leemele.
14| Sinepitäpiline kaste sobib väga hästi ka kaladega. Sulata või, lisa sinep ja maitsesta sidruni, soola ja pipraga. Ürte võid ka julgelt lisada.
15| Maitsesta sinepiga paneeringuid. Sobib peaaegu kõigi soolaste toitudega.
16| Lisa lusikatäis sinepit erinevatesse paja- või vormiroogadesse. Imemaitsev!
17| Ära unusta sinepit siis, kui valmistad täidetud mune.
18| Lisaks mõnusale maitsele aitab sinep ka liha pehmendada. Kombineeri estragoni ja sinepit kana valmistamisel.
19| Sinep sobib hästi ka rasvase pasteedi maitsestamiseks.
20| Maitsesta järgmine kord, kui hapukapsast valmistad, seda sinepiga.
Loe pikemalt: Sinepiga sina peal