“Ühes juuretise pakis on 1 miljard kasulike elusate piimhappebakteri rakku,” ütles BioCC OÜ tootearendaja Heili Sadam ja lisas, et kõrge piimhappebakterite arv tagab kontrollitud hapnemise. Hapendatud toit on kasulik, sest sisaldab elusaid piimhappebaktereid, mis rikastavad ja tasakaalustavad seedemikrobiootat.

Nordwise „Valmista ise!” juuretiste sarjas on:

  • Juuretis leiva valmistamiseks
  • Juuretis kurkide hapendamiseks
  • Juuretis jogurti valmistamiseks
  • Juuretis kapsaste hapendamiseks
  • Juuretis taimse hapendatud joogi (taimse jogurti) valmistamiseks.


Toidulisandite, funktsionaalsete toitude ja juuretiste arendaja ja tootja BioCC OÜ peamiseks tegevusalaks on teadus- ja arendustegevus biotehnoloogia vallas. BioCC teadlaste poolt avastatud ja probiootikumideks arendatud piimahappebaktereid (L. plantarum TENSIA®, INDUCIA®, MMC1 jne) kasutatakse toodetele lisandväärtuse andmiseks ning toidulisandites.

2018. aastal toodi turule esimesed eestimaised toidulisandid, mis sisaldavad kliiniliselt tõestatud funktsionaalsete omadustega elusaid piimhappebaktereid.

Selleks, et viia kogu maailmas tuntud ja hinnatud Eesti teadus lähemale lõpptarbijale, hakkas BioCC OÜ tootma ka Eesti teadlaste avastatud ja uuritud bakterikultuuridega juuretisi, mida kasutades saab lõpptarbija endale kodus valmistada meelepäraseid lisandväärtusega toite.

Eesti esimesed elusaid piimhappebaktereid sisaldavad juuretised on saadaval COOP keti kauplustes, Prisma Peremarketites, ViaNaturale poes, Kadaka Mahemarketis, Maarahvapoodides, Taluturu kauplustes ning Võrumaa ja Nöörimaa Toidukeskustes.