Kui verivorst valitud, lõika see viiludeks. Mitte väga õhukesteks, kui sul pole just plaanis putru keeta. Tee sama ka kartuli ja porgandiga. Pane potti. Lisa natuke sibulat või küüslauku. Või mõlemat, sõltuvalt jällegi sellest, mille järgi sul isu on. Ja kui ei ole, ei juhtu ka midagi.

Nüüd paar suitsuribi, sest need annavad toidule mõnusalt suitsuse meki. Võid kasutada ka suitsusinki, kuid arvesta sellega, et tavaliselt on see rasvasem. Ja kuigi kaloreid pole pühade ajal kellelgi kombeks väga lugeda, ei tasu nendega ka vabatahtlikult üle pingutada. Endal pärast vähem metsas jooksmist või jõusaalis rassimist. Peale selle annavad ribid ka rohkem maitset.

Viimasena pane potti hapukapsas. Või praekapsas. See võib olla nii ise tehtud kui poest ostetud, mahe- või tööstuslik toodang. Olulist vahet pole, kui sind just ei kammitse mingid põhimõtted. Näiteks tungiv soov kõike algusest lõpuni ise teha.

Riputa nüüd kogu kupatus tule kohale ning lase rahulikult paar tundi podiseda. Loomulikult võid rooga kodus ahjus valmistada, tulemus on peaaegu sama hea. Aga miks ainult peaaegu? Sellepärast, et lõkkel valmistatud toit on alati parem. Head isu!

Vaja läheb:

verivorsti

prae- või hapukapsast

kartulit

porgandit

suitsuribi

Allikas: Easy Outdoors