Vaja läheb:

1 kana

1,2 dl värsket sidrunimahla

3 sidrunit + 1 viilutatuna kaunistuseks

1 spl meresoola

0,5 tl pipart

värskeid ürte: 4 rosmariinioksa, 4 salveilehte, 8 tüümianioksa, suur kimp värsket peterselli

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Eemalda kana seest rupskid, pese kana külma veega seest ja väljast puhtaks ning lase 2 minutit nõrguda.

Patsuta kana paberrätiga kuivaks.

Aseta rind allapoole ahjupannile, kalla sidrunimahl nii kana peale kui sisse. Hõõru kana nii seest kui väljast soola ja pipraga kokku.

Torka kolmele sidrunile kolmest kohast kahvliga augud sisse ja pista kana sisemusse. Sellest ei ole midagi, kui üks otsapidi välja jääb. Kui sidrunid on väga kõvad, rulli neid kerge survega enne augustamist natuke köögilaual, et mahl kenasti voolama hakkaks.

Pane kana ahju, alanda temperatuuri 175 kraadini, küpseta 15 minutit.

Tõsta pann välja, keera kana ümber, pista reie kõige paksemasse kohta ahjutermomeeter ja pane linnuke ahju tagasi. Keskmise suurusega kana valmimiseks kulub u 1 h 15 min, sisetemperatuur peab olema kindlasti 75st kraadist rohkem.

Võta kana ahjust välja ja lase sel enne lahti lõikamist 10 minutit puhata. Kastmena kasuta pannile jäänud imelist vedelikku ning kaunista värskete ürtide ja sidruniviiludega.