Tippkokad jagavad oma salajasi nõkse: tee NII ja su toidu maitse ja kvaliteet tõusevad märgatavalt
Ina Garten: "Kõige keerulisem ülesanne nii perekondlike istumiste kui õhtusöökide puhul on saada kogu soe toit korraga ja soojana lauda. Mina planeerin menüü selliselt, et üks roog tuleks pliidilt, teine ahjust ja kolmanda teen juba varem valmis ning soojendan lihtsalt peo ajaks üles."
Giada de Laurentiis: "Kui oled pasta ära kurnanud ja see on veel kuum, riivi sinna pisut värsket parmesani peale. Juust sulab otse pasta külge ning kui nüüd pasta kastmesse segad, jääb kaste makaronide külge väga hästi kinni."
Curtis Stone, kes on korduvalt üles astunud ka meile tuttavas "Minu köök on parim" saates: "Kuna sa lihasteigi sisse soola panna ei saa, peab kogu maitse tulema liha pinnalt. Et sool ja pipar jaotuks ühtlaselt ja maitsestaks kogu liha pinna, puista need liha peale üsna kõrgelt õhust! Pane natuke rohkem kui sulle tundub, et on vajalik... ja siis hästi natuke veel."
Kristen Kish: "Korista töö käigus! Igal asjal peaks olema köögis oma koht, ka mustadel nõudel. Tõsta väiksemad kausid suuremate sisse ja eest ära ning pane teised asjad oma kohtadele tagasi. Söögi tegemine ei ole enam lõbus, kui pärast seda ootab sind mitmetunnine köögikoristus."
Duff Goldman: "Kui tead, et hakkad järgmisel päeval küpsetama, tõsta munad juba õhtul toatemperatuurile. Munavalgeid on niiviisi palju lihtsam vahtu lüüa."
Adam Richman: "Kõigepealt kuumuta pann ja siis lisa sinna õli. Mida kauem õli kuumal pannil istub, seda rohkem ta laguneb. Kui paned õli kuumale pannile, kulub teda vähem ning toit saab krõbedam."
Lidia Bastianich: "Poes makarone valides uuri kott hoolega läbi. Kui näed, et makaronid on purunenud või neil on valged täpid peal, tähendab see, et need on ilmselt juba väga kaua aega poeletil oma aega oodanud ja vanaks läinud."
Lorena Garcia: "Koorimata küüslauguküüned pistan 10ks sekundiks mikrolaineahju. See lööb koore lahti ja nende söögiks ette valmistamine on paju lihtsam."
Stefano Secci: Enne lõikelaual hakkima hakkamist pane selle alla üks niiske paberräti tükk. See takistab laual libisemist ning hoiab selle kindlalt paigal ja sul on mugavam ja turvalisem hakkida."
Fabrizio Schenardi: "Kui supp või kaste läheb kärssama, vala see kiiresti teise potti ümber. Ära põhja kraabi, las kinni kõrbenud osa jääb vanasse potti. Seejärel mähi tavaline värske kurk marli sisse, mulju noaga pehmemaks ning pane koos kastmega 15ks minutiks uude potti. Kurk toimib käsnana ja imeb kõrbenud maitse endasse. Eemalda kurk, lase supp uuesti kuumaks ning maitsesta."
Katie Button: "Kui sul on vaja muredat ja krõbedat tainapõhja, peab või selle valmistamiseks olema väga külm! Külma võid on lihtne töödelda, kui võtad selle külmikust ja riivid tainasse!"
Andrew Jones: "Kui valmistad tomatikastet tomatitest, mis ei ole päris küpsed ja magusad, lisa roale pisut suhkrut ja punase veini äädikat. Need aitavad tomatite õigel maitsel paremini esile tulla."
Alon Shaya: "Kuivanud saiakontsudest tee oma riivsai! Kuivata saiad, riivi ja hoia külmikus."
Ree Drummond: "Kui tood poest koju värske tooraine, valmista see enne külma panemist ette. Haki, viiluta ja lõigu juba enne toidutegemist, nii läheb pärast töö kiiremini. On ju mugav võtta külmast valmisviilutatud seened või kooritud porgandid!"