04.12.2020, 08:15
Hakkame meisterdama! Seitse väärtuslikku nippi piparkoogimaja ehitamiseks ja kaunistamiseks
Piparkoogimaja ehitamine on nii vahva viis jõuluaja sisse juhatamiseks! Selleks, et kunstiteos kindlasti õnnestuks, jagavad PiparkoogiMaania meistrid väärt nippe!
FOTO:
- Rulli tainas lahti otse küpsetuspaberile, siis ei muuda tükid ümber tõstes kuju.
- Tee prooviküpsetus, kas majatükid tulevad ahjust sama kujuga kui nad sinna läksid. Kui ei, on tainas võib-olla liiga vedel — sõtku juurde veidi jahu.
- Kui soovid küpsetada ümmargust torni või kumeraid seinu, siis kasuta nende küpsetamisel aluseks plekist joogipurki.
- Kui soovid majale teha karamellist aknaid, siis osta ilma moosita värvilisi karamellkomme, küpseta tükid poolvalmis ja lisa varem sisse lõigatud aknaavadesse karamellitükke. Alanda kuumust 150 kraadile ja küpseta, kuni karamell on sulanud ja laiali voolanud. Ära karamelliga koonerda.
- Kui soovid seinu glasuuriga kaunistada, tee seda laual enne maja kokkupanekut. Siis ei hakka vedelad kaunistused mööda külgi alla voolama.
- Kõige kiiremini ja mugavamalt saad majatükid kokku kleebitud kõrvetatud suhkruga. Ära ainult näppe kõrveta!
- Maja saab kaunistada lisaks glasuurile ja suhkrukaunistustele ka seemnete, pähklite, kuivatatud puuviljade ja kommidega.
Selleaastase PiparkoogiMaania alateemaks on MOOD, näitus on Disaini-ja Arhitektuurigaleriis avatud tänasest seitsmenda jaanuarini.