Stockholmis tol hetkel juba hoo sisse saanud kontseptsioon inspireeris Mikku oma värskuse, kerguse ja lihtsusega. Selleks ajaks oli ka Eestis toimunud mõttelaadi muutus ja restoranide valged laudlinad olid juba mõnda aega hakanud asenduma easy-going-lähemisega, mis tihtipeale tähendas ka seda, et toit muutus take-away-sõbralikumaks.

Nagu muude kultuuriliste fenomenidega, muudab elutempo ka inimeste harjumust toitu tarbida. Kuid kiiresti valmistatud toit ei pea ilmtingimata võrduma kiirtoiduga, mis liigtarbimisel tervist mõjutab. „Meie esimesed kliendid Hariduse tänaval olid terviseteadlikumad, peamiselt nooremapoolsed naisterahvad. Pöörasime toona ja pöörame endiselt väga palju tähelepanu sellele, et kaussidesse minev tooraine oleks värske, alustades köögiviljadest ja lõpetades kala või lihaga.“

Ise tervislikku elustiili ja toitumist jälgiv Mikk on töötanud ka koos toitumisekspertidega ja kausside puhul välja arvutanud nende kalorsuse ning toitumisalased näitajad. Ka Woltis on see info teatud kausside puhul näha, et koju tellides teha teadlikumaid otsuseid.

Kui Poké Bowli kontseptsioon on juba paljudele tallinlastele tuntud, siis koos peakokast äripartneri Jörgen Kohaliga, kelle resümeesse kuulub 15 aastat kokaametit, töötati välja veel kaks tervisliku suunaga „kööki“, mis on leitavad nii Wolti kaudu kui ka Kosmosesse loodud food court’ist kohapeal. Nendeks on Meze ja Jörgeni ideedest inspireerituna – Jørgen Pitsa.

Meze näol on tegemist Tallinnas veel tagasihoidlikult levinud Lähis-Ida ja Vahemere piirkonna roaga, mis ühendab endas nii külmad kui ka soojad toidud. Meze kaussidest võib muu hulgas leida bulgurit, eri hummuseid, halloumi’t, falafele, kebabi ja muud head, mille kõrval autentsed labneh’ jogurtijuustu kastmed ja Araabia leib. Jørgen Pitsa pitsad teeb eriliseks rohke täidis ja erinevad lisavalikud. Näiteks saab valida omale pitsapõhjaks heledat juuretist või rukist sisaldava või gluteeni mitte sisaldava põhja. Tasuta saab juurde võtta salati kolmest eri valikust, seda võib lisada pitsa peale või süüa kõrvale, kuidas keegi soovib. Menüüst leiab ka pico’d ehk pitsa-taco’d.

Kõiki kolme kontseptsiooni ühendab soov ja tahe pakkuda toitu, mis sobib linlase „mul pole kunagi aega üle“ elutempoga, kuid ei tee kompromisse toidu värskuse, värvilisuse ega maitsvuse poole pealt. Kui oled juba Poké Bowli pikaajaline fänn, võid kindel olla, et ka Meze ja Jørgen Pitsa puhul leiad oma lemmikud.

Jaga
Kommentaarid