25.11.2020, 14:14
RETSEPT | Roog, mis ajas isegi Nigella hulluks: röstsai lillkapsajuustuga
Inglismaal levib toidusõprade seas snäkiretsept, mida ülistatakse kui võrratut peojärgset peaparandajat. Kooslus võib kõlada esialgu pisut kummaliselt, aga kui juba Nigella on selle heaks kiitnud, siis ilmselt ikka tasub proovida!
FOTO:
Ja see käib nii:
Keeda lillkapsaõisikuid umbes 10 minutit, kurna ja tõsta kõrvale. Samal ajal pane ahi eelsoojenema 250 kraadi peale.
Valmista kaste: sega kastmepotis madalal kuumusel kokku 20 g võid ja 20 g jahu, seejärel vala aeglaselt ja kogu aeg segades 100 ml piima.
Kui kaste on paksenenud, lisa 2 tl sinepipulbrit, näpuotsaga muskaati ja peotäis juustu (näiteks cheddar ja mozzarella).
Sega, kuni juust on sulanud ja kaste ühtlane, siis lisa lillkapsaõisikud ja tõsta paariks minutiks jahtuma.
Vahepeal rösti kaks viilu saia.
Tõsta lillkapsajuust röstsaiadele ja küpseta ahjus, kuni kate on kuldpruun.
Kaunista ja maitsesta tšillihelvestega.