• Kaalikat võiks hoiustada temperatuuril +2 kuni +5 kraadi ja mitte mingil juhul kiles.
  • Kaalika lõikamiseks ja koorimiseks sobib terav juurvilja- või üldnuga, kuna koor on üsna paks ja kõva. Suuremal kaalikal lõika juurikas neljaks, siis on juba lihtsam koorida.
  • Mõni toores kaalikas on eriti mõrkja maitsega, sellest saad jagu, kui valad juurika kuuma veega üle.
  • Kaalikas keeb ajaliselt kauem kui kartul ja porgand. Arvesta sellega pajaroogades ja suppides.
  • Keedetud kaalikas tasub ära süüa 3 tunni jooksul, pärast seda hakkab C-vitamiin juurikast kaduma.
  • Ahjus küpsetades muutub kaalika maitse magusamaks.
  • Ära unusta toormahla valmistamisel kaalikat. Tulemuseks on tõeline vitamiinijook!
  • Kaalikaroogasid sobib maitsestada mee või fariinsuhkru, tüümiani, rosmariini, estragoni, salvei, nelgi või muskaadiga.
  • Näksi tooreid kooritud kaalikaviile õhtul telekat vaadates või lugedes. Muidu sobib aga kaalikas lihtsatesse salatitesse, suppidesse, vormiroogadesse ja pirukatesse. Kaalikas on ülihea lisand prae juurde, eriti sobib see lamba- ja suitsulihaga.
  • Riivi kaalikat prooviks juurde riisi-, kruubi- või tanguputru. Vaata lisaks SIIT!

Ja nüüd kokkama!