Seda teades ja silmas pidades kiputakse arvama, et kiire hambapesu pärast sidrunivee joomist pühib happejäägid ja kikud jäävad terveks, aga tegelikult teeb see olukorra hoopis hullemaks! Pärast happerünnakut tahavad hambad vähemalt 30 minutit puhata. Kui värskelt sidruniga kokku puutunud hammaste kallale veel tugeva hambaharja ja -pastaga lähed, nühid emaili veelgi rohkem maha. Tulemus? Hambaaugud, kaaries ja kollased hambad, kirjutab Ethosorthodontics.com.

Kui sidrunivesi on su lemmikjook ja sa sellest mingi hinna eest loobuda ei suuda, siis joo seda vähemalt nii, et hambad vähem kahjustada saaks.

1) Kindlasti ei tohi sidrunit pigistada liiga külma ega liiga kuuma vette. Kõige vähem kahjulikult mõjub hambaemailile toatemperatuuril vesi. Kõige hullem variant on kuum sidrunivesi, sellest peaksid tõesti kauge kaarega ringi käima.

2) Kohe pärast klaasitäie lõpetamist loputa suu leige veega puhtaks. Aga pesta ei tohi, eks! Sel viisil saad lahti happest, mis muidu jääks hammaste külge, keelele ja sülje sisse hammastele kurja tegema.

3) Piira koguseid. Serveeri sidrunivett endale kui pidulikku kokteili ja joo tavaliseks janukustutuseks vett näiteks kurgi või marjadega.

4) Joo kõrrest. Mitte plastikust, muidugi! Aga taaskasutatav kõrs aitab vähendada sidrunivee kokkupuudet hammastega.