Pärnu Restoranide Nädalat külastas ligi 8000 toiduhuvilist
Pärnu Restoranide Nädala projektijuhi Kerstin Raja hinnangul oli sel aastal sündmuse korraldamisel palju küsimärke. „Kevadel olime eriolukorra tõttu sunnitud oma sündmuse edasi lükkama ning ka sügisel varjutas restoranide nädalat järjest ärevamaks muutuv olukord riigis. Tundus aga, et inimestele oli sombuses Pärnu novembrikuus sellist sündmust vaja ning kõik laabus hästi,“ kinnitas Raja.
Selle aasta populaarseim restoran Oregano on küll avatud juba 2015. aastast, kuid restoranide nädalal osaleti esimest korda. Autentset Kreeka kööki pakkuva restorani peakokaks on kreeklane Eduart Bajraktari, kelle avatud köögis valmisid külalistele kreveti saganaki, 4 tundi ahjus hautatud veiselihaga stifado ning Kreeka kreemine magustoit galaktoboureko.
Veidi vähem ehk 737 inimest külastas Valgerannas asuvat golfirestorani White Beach Golf. Populaarsuselt järgmised, vastavalt 610 ja 562 külastajaga olid südalinnas kõrvuti asuvad MUM Cafe ning Pärnu uusim restoran Ferro.
Raja sõnul pakkus suvepealinna toidusündmus toitlustusettevõtetele head leevendust pärast suve alanud madalhooajale. „Restoranid on tänulikud, et inimesed neid vaatamata kõigele üles leidsid ning oma külastusega toetasid,“ rääkis Raja.
„Loodame, et külalised leiavad ka talvisel hooajal tee Pärnusse, sest siinsed ettevõtjad näevad turvalisuse loomisel palju vaeva,“ kinnitas Raja, tuues välja, et linnavalitsuse poolt on välja arendatud ka turvalisuse märgis, mille taotlenud ettevõtjad lubavad kinni pidada kõikidest Terviseameti nõuetest.
Kuuendal Pärnu Restoranide Nädalal osales 25 restorani, kes pakkusid 7.-15. novembrini kolmekäigulist erimenüüd kahes hinnaklassis. Teemanädala eesmärgiks on elavdada Pärnu toidukultuuri ja pakkuda külalistele erilisi restoranielamusi. Restoranide nädala viivad läbi osalevad restoranid koostöös Pärnu Linnavalitsusega.