1. Kaerahelbed

Hommikusöögiks mõeldud kaerahelbed on ideaalne viis päeva alustada. Kas pudru või müslina, kaerahelbed sisaldavad päeva alustamiseks vajalikke toitaineid: teraviljast pärinev taimne valk pakub pikalt täiskõhutunnet, kiudained stimuleerivad seedimist ja süsivesikud annavad energiat.

Kaerahelbed sisaldavad tugeva närvikava jaoks hulgaliselt vajalikke vitamiine ja mineraale, kirjutatakse portaalis Eatsmarter.de

Kaerahelbed sisaldavad:

vitamiin B1, B2, B3, B5, B6, B9

magneesium

tsink

rauda

fosfor

mangaan

vask

Kaerahelbed annavad hommikuti energiat, pakuvad pikka aega täiskõhutunnet ja sisaldavad rohkelt närve tugevdavaid B-vitamiine.

2. Kakao

Šokolaad on stressirohketes olukordades populaarne valik. Kuid olge ettevaatlik: kõrge suhkru ja madala kakaosisaldusega šokolaad loob kiiresti veresuhkru tõusu. Kui veresuhkur tõuseb järsult ja seejärel langeb kiirelt, põhjustab see väsimust ja mõjutab keskendumisvõimet.

Kakao ise on närvidele aga suurepärane toit. See sisaldab aminohapet trüptofaani, mille organism muudab õnnehormooniks serotoniiniks, viimane alandab omakorda stressitaset. Kakaopulbri puhul veenduge, et see oleks suhkruvaba.

Kuidas kakaod toidus kasutada? Heaks valikuks on:

kakaonibsid

tume šokolaad

kakaopulber müslis

kakao küpsetamiseks

kuum šokolaad

Kakaos leiduv aminohape trüptofaan muundub kehas serotoniiniks. See tugevdab närve ja teeb õnnelikuks.

3. Pähklid

Nii parapähklid kui ka Kreeka- ja India pähklid on ideaalne toit närvidele. Pähklite suure B-vitamiinide ja magneesiumi sisaldus toetab närve ja aitab meil igapäevases elus lõdvestunult hakkama saada. Pähklid sisaldavad väärtuslikku taimset valku, mis annab täiskõhutunde ja tugevdab lisaks ka immuunsüsteemi ning lihaseid. Pähklites sisalduvad kiudained soodustavad soolestiku tervislikku aktiivsust ja on kasulike soolebakterite toiduks.

Omega-3 rasvhapped ajule

Lisaks sisaldavad pähklid E-vitamiini, mis toimib antioksüdandina ja kaitseb rakke oksüdatiivse stressi eest. Pähklid on rikkad oomega-3-rasvhapete poolest ja toetavad seeläbi aju tervislikku toimimist. Peotäis pähkleid tugevate närvide jaoks on ideaalne suupiste söögikordade vahel.

Pähklid ei sisalda mitte ainult palju B-grupi vitamiine, magneesiumi ja väärtuslikke taimseid valke, need tagavad ka pikalt täiskõhutunde ja pakuvad energiat.

4. Banaan

Banaan on sarnaselt kakao ja kaerahelvestega rikas trüptofaani poolest. Viimane pakub ka närve tugevdavaid mikroelemente nagu B6-vitamiin, magneesium ja kaalium.

5. Munad

Kuigi munade suurt tarbimist on peetud vere lipiidide taseme ja südame-veresoonkonna haiguste riskifaktoriks, pole uuringutega seda kunagi suudetud selgelt tõestada. Munad on tasakaalustatud toitumise väärtuslik lisand, need sisaldavad kvaliteetset valku ja aitavad tänu kõrge B12-vitamiini sisaldusega kaasa närvide tervislikule toimimisele.