Lõhnade kõrvaldamiseks peaksite nõudepesumasinat regulaarselt puhastama. See hõlmab järgmisi tööetappe:

  • Eemaldage ja puhastage äravoolusõel 2–3 korda kuus
  • Puhastage korve vähemalt kord kuus
  • Vajadusel puhastage tihendid ja pihustusvarred
  • Puhastamiseks võite kasutada nii spetsiaalseid masinapuhastusvahendeid kui ka sidrunhappe- ja äädikapuhastusvahendeid

Nendele meetmetele vaatamata võib nõudepesumasin endiselt halvasti lõhnata. Sellisel juhul võib probleem olla seadmes endas. Näiteks:

  • Heitveevoolik on valesti ühendatud.
  • Heitveevoolik on käänuline: jääkvesi võib koguneda ja tekkida lõhn.

Sageli on parimad lihtsad vahendid:

Nõudepesumasinast ebameeldivate lõhnade eemaldamiseks asetage lihtsalt sidrunviil söögiriistade korvi. Nõudepesumasin võib siis määrdunud nõudega tavapäraselt töötada. Praktiline näpunäide: Ärge kasutage äädikaessentsi ega muid tooteid, mille happesus on üle 5%. Need võivad kahjustada nõudepesumasinat ja nõusid.

Lisaks äädikale sobib hoiuste eemaldamiseks ka sooda (umbes 2 sl). Raputage nõudepesumasina põhjale soodata ja pange masin loputama. Poodides on saadaval ka spetsiaalsed soodatabletid.

ENNETAVAD MEETMED

Ebameeldivad lõhnad tekivad eriti siis, kui nõudepesumasinat ei kasutata. Üksikmajapidamistes võib juhtuda, et määrdunud nõud ootavad pesumasinas mitu päeva puhastamist. Nõudepesumasinas tekkivate lõhnade vältimiseks tuleks see ikkagi sisse lülitada. Kuna kaasaegsed nõudepesumasinad on efektiivsed, siis ei teki ka kohtu, et raisatakse vett või elektrit. Lisaks saate valida erinevate programmide vahel ja kohandada pesutsüklit vastavalt erinevatele nõuetele.

Samuti on oluline mitte valida iga kord energiasäästlik ökoprogramm, vaid ka aeg-ajalt kõrge temperatuur seada, 70 ° juures tapetakse usaldusväärselt bakterid ja mikroobid, mis vastutavad ka inetu lõhna eest.

Eriti suvel, kui köögis on väga soe, paljunevad mikroobid ja bakterid määrdunud taldrikutel, pottidel ja söögiriistadel kiiresti. Sel põhjusel tuleks peale pesu lõpetamist nõudepesumasina uks avada, mis võimaldab soojusel välja pääseda ja takistab bakterite teket ja paljunemist.

Kuna soola ja loputusvahendi kogus mõjutab ka nõudepesumasina puhtust, peaksite pöörama tähelepanu täitetasemele. Kui seade näitab, et täitetase on liiga madal, tuleb see kohe uuesti täita. Puhta pesutulemuse saavutamiseks piisab pulbri, loputusvahendi ja soola kasutamisest. Sõltumata sellest, mida te kasutate, peab pesuvahendi annus alati põhinema nõude kogusel ja määrdumisastmel.

KOKKUVÕTE

  • Sooda, äädikas ja sidrunikoor neutraliseerivad ja seovad lõhnu.
  • Ärge jätke määrdunud nõusid nõudepesumasinasse liiga kauaks. Vajadusel valige lühike pesuprogramm.
  • Laske masinal aeg-ajalt kõrgel temperatuuril (70 °) töötada.
  • Eemaldage mustus regulaarselt ja puhastage sõel.
  • Laske nõudepesumasinal aeg-ajalt tühjana töötada, see puhastab masina sisemust ja annab värske lõhna.