Maitsev ja kasulik: kurkumiga kuldne piim
Teadlased on avastanud, et kurkum on võimas antioksüdant, tal on vähivastane toime ning immuunsüsteemi turgutajana on ta 5-8 korda tugevama toimega kui tavaline C- või E-vitamiin. Kurkum sisaldab kurkumiini, mil on omadus tungida rakkudesse, puhastades ja korrastades neid, nii et vajalik informatsioon saab rakkudes ja nende vahel vabalt liikuda, võideldes seeläbi selliste hädade vastu nagu hallkae, psoriaas, Crohni tõbi, reumatoidartriit, sapikivid ja ärritunud soolesündroom, kirjutatakse portaalis Thealternativedaily.com
Valmistamine:
Pange 1 tass piima - alternatiivina ka kaera-, mandli- või sojapiima - kastrulisse ja lisage teelusikatäis kurkumipastat. Segage hoolikalt ja kuumutage. Lisage värskelt jahvatatud musta pipart ja gheed (selitatud võid) või mahedat õli, näiteks mandliõli. Soovi korral magustage jooki vähese mee või agaavisiirupiga.
Kurkumipasta valmistamine:
80 g kurkumit (eelistatavalt orgaaniline)
177 ml vett
Valmistamine:
Pange kastrulisse vesi, segage hulka kurkum ja kuumutage. Hautage tasasel tulel umbes 11 minutit ja segage regulaarselt, kuni moodustub pasta. Laske jahtuda ja valage suletavasse anumasse. Pastat saab külmkapis hoida umbes kolm nädalat.
Mis teeb kuldse piima nii tervislikuks?
Kuldkollasel vürtsil on väidetavalt Ajurveda köögis palju kasulikke omadusi, näiteks põletikuvastane toime. Lisaks peetakse "kuldset piima" täiuslikuks sünoviaalvedelikuks: see tagab elastsed liigesed, peaks puhastama kopse ja leevendama ka maksa. Kuldse joogi nautimine aitab organismil puhastuda ja sellel on antioksüdantne toime, mis kaitseb rakke kahjustavate vabade radikaalide eest.