Valmistamine:

Pange 1 tass piima - alternatiivina ka kaera-, mandli- või sojapiima - kastrulisse ja lisage teelusikatäis kurkumipastat. Segage hoolikalt ja kuumutage. Lisage värskelt jahvatatud musta pipart ja gheed (selitatud võid) või mahedat õli, näiteks mandliõli. Soovi korral magustage jooki vähese mee või agaavisiirupiga.

Kurkumipasta valmistamine:

80 g kurkumit (eelistatavalt orgaaniline)

177 ml vett

Valmistamine:

Pange kastrulisse vesi, segage hulka kurkum ja kuumutage. Hautage tasasel tulel umbes 11 minutit ja segage regulaarselt, kuni moodustub pasta. Laske jahtuda ja valage suletavasse anumasse. Pastat saab külmkapis hoida umbes kolm nädalat.

Mis teeb kuldse piima nii tervislikuks?

Kuldkollasel vürtsil on väidetavalt Ajurveda köögis palju kasulikke omadusi, näiteks põletikuvastane toime. Lisaks peetakse "kuldset piima" täiuslikuks sünoviaalvedelikuks: see tagab elastsed liigesed, peaks puhastama kopse ja leevendama ka maksa. Kuldse joogi nautimine aitab organismil puhastuda ja sellel on antioksüdantne toime, mis kaitseb rakke kahjustavate vabade radikaalide eest.