Võrreldes tavapärase lehmapiimaga on need selged võitjad, kuna veisekasvatus tekitab kliimale kahjulikke heitmeid, nagu metaan. Suur osa sellest tekib lehma seedesüsteemis. Lehmapiima asemel mandlipiima kasutamine on aga samuti problemaatiline. Nimelt ligikaudu 80 protsenti mandlitest pärineb California mandliistandustest. Igal aastal viivad USA mesinikud osa oma mesilasperedest mandliistandustesse renditud "tööjõuks". Mesilased armastavad mandlipuid ja töötavad seal hea meelega. Ometi on mesinikud märganud juba mitmeid aastaid üht hirmuäratavat mustrit. Peale mandliistandustes töötamist koju tagasi jõudes hävivad mesilaspered peaaegu alati ja mandlipiim pole mesilaste olukorda arvesse võttes planeedi tervise jaoks hea, kirjutatakse veebilehel Theguardian.com

Kaerajoogid – kodumaise eelis

Ka taimse päritoluga piimaasendusjookide tootjad on palju õppinud. Kui varem sisaldasid joogid stabilisaatoreid, emulgaatoreid ja rohkelt suhkrut, siis nüüd on need kohalikust toorainest ja võimalikult looduslähedaselt valmistatud. See ei paranda mitte ainult maitset, vaid ka ökoloogilist tasakaalu. Kääritamine annab kaerajoogile loodusliku magususe, nii et suhkrut ei lisata. Tavaliselt sisaldab kaerajook ainult vett, kaera, päevalilleõli ja meresoola. Kõigi kaerajookide puhul on ka ökoloogiline tasakaal optimaalne – lehmapiimaga võrreldes on vaja ainult veerand pindalast ja energiast.

Suhteliselt uudsed on turul hernestest valmistatud joogid. Eelnimetatud kultuur vajab vähe nii väetist kui vett. Erinevalt sojast on kaunviljad GMO-vabad ja sisaldavad palju valku.