Toidukunsti kuu avab sel teisipäeval auhinnatud dokumentaalfilm “Ei mingit peenutsemist. Diana Kennedy”, mille peategelane on 94-aastane kirglik toidukirjanik ja Inglismaal tegutsev legendaarne Mehhiko köögi ekspert Diana Kennedyst, kes ise nimetab end bravuurikalt Mehhiko köögi Mick Jaggeriks.

Teemakuu teine film “Taeva maitse” viib 10. novembril Boliiviasse, kus hinnatud Taani kokk Claus Meyer püüab koos oma õpilastega avardada Boliivia köögi varal maitsemaailma piire. Meyer asutas La Pazis uute maitsetega eksperimenteerimiseks restorani nimega Gustu, mille tema õpilased on otsustanud viia maailma tipprestoranide hulka.

Teisipäeval, 17. novembril tele-esilinastuv “Peenike joon” tõstatab küsimuse, miks vähem kui 7% peakokkadest ja restoraniomanikest USA-s on naised. Loo keskmes on väikelinna restoranipidaja ja üksikema, kuid film toob ekraanile ka paljud toidukunsti suurnimed, teiste seas kolme Michelini tärniga pärjatud peakokad Dominique Crenn ja Elena Arzak, Emmyga auhinnatud telesaatejuht Lidia Bastianich, ajakirja Time poolt mõjukaimate hulka valitud Barbara Lynch, maailmakuulus koogimeister Sylvia Weinstock jpt.

Toidukunsti kuule paneb 24. novembril punkti dokumentaalfilm “Meie unistuste talu”, mis saadab kahe unistaja teekonda talu loomisel. Dokumentalist John Chester kolib koos oma naise Molly ja koeraga väikesest linnakorterist Los Angelese lähedale maale, et hakata seal rajama jätkusuutlikku ja loodussõbralikku talu. Mulda saab 10 000 viljapuud ja üle 200 erineva põllukultuuri, päikselises talus leiab elupaiga kõiksugu karvaseid ja sulelisi. Johni ja Molly eesmärk on luua sel põuasel pinnasel võimalikult mitmekülgne talu, mis eksisteeriks täielikus kooskõlas loodusega. Kuidas see neil õnnestub?

Toidukunsti kuu filmid on ETV2 ekraanil novembri teisipäevadel kell 21.30